ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για τον Τούρκο υπουργό και το ποίημα με τους “άπιστους Έλληνες”

αντιδράσεις-για-τον-τούρκο-υπουργό-κα-72221

Ποίημα με τίτλο “Άπιστοι Έλληνες” απήγγειλε χθες στην τουρκική εθνοσυνέλευση ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Νατζί Αγμπάλ την ώρα που ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποιούσε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα.

Μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο Τούρκος Υπουργός αναγκάστηκε να ανασκευάσει. “Δεν είναι δυνατόν να πω ότι έχω αρνητικές σκέψεις εναντίον του ελληνικού έθνους. Απλώς αυτό είχε απαγγελθεί κάτω από ιστορικές συνθήκες”, είπε ο Τούρκος Υπουργός δικαιολογώντας την κίνησή του.

Το επεισόδιο έγινε κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και πρώτος αντέδρασε ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Ερτουγρούλ Κουρκτσού ο οποίος είπε “Μα τί ποίημα είναι αυτό;”. Και ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ είπε πως ό,τι και να έγινε στο παρελθόν σε κανένα βουλευτή δεν αρμόζει να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

“Ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου γιατί κάνει κάτι τέτοιο και με ποιο σκοπό; Πραγματικά το ακούσαμε με ντροπή και λύπη. Τώρα ο Τσίπρας θα ρωτήσει τον Νταβούτογλου, και τί θα πει ο Νταβούτογλου; Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες ηλιθιότητες;”

Και ο βουλευτής του HDP Ιντρίς Μπαλούκεν είπε ότι καταδικάζει τις εκφράσεις μίσους του Υπουργού λέγοντας ότι τις βρίσκει επικίνδυνες.

mignatiou.com/real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου