ΕΛΛΑΔΑ

Καυτό αντίο από τον Ιούλιο με 40άρια

καυτό-αντίο-από-τον-ιούλιο-με-40άρια-720060

Με τις υψηλότερες μέχρι στιγμής θερμοκρασίες γι’ αυτό το καλοκαίρι μάς αποχαιρετά ο Ιούλιος.

Η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα θα είναι οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες.

Μικρές ανάσες δροσιάς αναζητούν ήδη στις κοντινές παραλίες όσοι έμειναν στην Αθήνα, καθώς σήμερα το θερμόμετρο στην πρωτεύουσα αναμένεται να αγγίξει τους 37 με 38 βαθμούς και η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Η πιο ζεστή μέρα για την Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι η Τρίτη όπου ο υδράργυρος στο κέντρο της πόλης θα φτάσει τους 38-39 βαθμούς. Στις παραθαλάσσιες περιοχές, βέβαια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και πιθανόν στα δυτικά και νότια 40 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στο Ιόνιο έως 38, σε Ηπειρο, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες έως 32 – 34, στο ανατολικό Αιγαίο έως 36 και στην Κρήτη έως 35 και πιθανότατα στα νότια έως 37 βαθμούς. Από την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από Βορρά προς Νότο, που μέχρι το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο αίθριος θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου