ΕΛΛΑΔΑ

Σέριφος: Βούτηξαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες

σέριφος-βούτηξαν-στη-θάλασσα-για-να-γλ-719974

Τον τρόμο έζησαν παραθεριστές στην περιοχή Μεγάλο Λιβάδι όταν οι φλόγες έφτασαν ως την παραλία – Δώδεκα σκάφη τους μετέφεραν σε ασφαλές λιμάνι – Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες

Δραματικές στιγμές έζησαν το Σάββατο μεσημέρι κάτοικοι και παραθεριστές στις παραλίες Μεγάλος Λιβάδι και Κουταλάς όταν οι φλόγες έφτασαν μέσα στις αυλές των σπιτιών με αποτέλεσμα να αποκοπεί η διέξοδός τους από το δρόμο.

Έτσι η μόνη επιλογή που είχαν ήταν να επιχειρήσουν να απομακρυνθούν δια θαλάσσης. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στο σημείο έσπευσαν επτά αλιευτικά και πέντε ταχύπλοα για να μεταφέρουν τους έντρομους πολίτες σε ασφαλές καταφύγιο.

Συνολικά 40 άτομα μεταφέρθηκαν, ευτυχώς, με ασφάλεια στο λιμάνι του Λιβαδιού όπου και έλαβε τέλος η περιπέτειά τους.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το plektani.gr είναι συγκλονιστικές:

Η φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Μαρίνα και απείλησε κατοικίες του οικισμού Μεγάλο Λιβάδι έχει πλέον τεθεί υπό μερικό έλεγχο αν και δεν έχει σβήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καεί ένα σπίτι και ένα παλιό διοικητήριο (στον οικισμό Μεγάλο Λιβάδι).

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν επίγειες δυνάμεις με 6 πυροσβέστες και 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία οχήματα, ένα όχημα ΟΤΑ, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, ένα ελικόπτερο και έξι καναντέρ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου