ΕΛΛΑΔΑ

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος της αδελφής της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου

ενταλμα-σύλληψης-σε-βάρος-της-αδελφής-716271

Δεν έχουν τέλος τα ευρήματα των ανακριτικών αρχών που χειρίστηκαν την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ετσι, ένα μήνα πριν ξεκινήσει η δίκη, στις 22 Απριλίου, με τον πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και 18 ακόμη συγκατηγορουμένους του να κάθονται στο εδώλιο για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη της Έλγκεν Στοφρέγκεν, αδελφής της Γκούντρουν Μολντεχάουερ πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σε βάρος της Έλγκεν Στοφρέγκεν μετά τον εντοπισμό ποσού 1.455.000 ελβετικών φράγκων σε τραπεζικό της λογαριασμό. Αξίζει να σημειωθεί πως, στον λογαριασμό αυτό συνδικαιούχος ήταν και ένα ακόμη πρόσωπο που μέχρι τώρα, ωστόσο, παραμένει άγνωστο στην ανάκριση και αναζητείται.

Το ποσό των 1.455.000 ελβετικών φράγκων που εντοπίστηκε στο λογαριασμό της αδελφής της Γκούντρουν Μολντεχάουερ, φέρεται να προέρχεται από την εταιρεία ΜΙΕ συμφερόντων του Μιχαλή Ματαντού που είχε αναλάβει, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, να μοιράζει τις… προμήθειες για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων.

Στη συνέχεια, το ποσό αυτό εμβάστηκε σε λογαριασμό του Κύρου Μελά, γιου του εκπροσώπου της υπεράκτιας εταιρείας Μorelia Οράτιου Μελά για να καταλήξει τελικά στον τραπεζικό λογαριασμό της αδελφής της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου