ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Έχει απορριφθεί ο «κόφτης» στα SMS

γεωργιάδης-έχει-απορριφθεί-ο-κόφτης-710521

Για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε αναφορικά με το Take Away το πρωί του Σαββάτου, τις λαϊκές και τις ουρές στα σούπερ μάρκετ, αλλά και τον κόφτη στα SMS στο 13033, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το ζήτημα δεν είναι να σκεφτόμαστε πώς να παραβιάσουμε τα μέτρα, αλλά πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Όπως θέλει να συνεχίσει προς αυτήν τη μιζέρια, δεν τηρεί τα μέτρα» είπε και συμπλήρωσε πως «το μέτρο του sms υπάρχει για να δίνει την αίσθηση της ευθύνης μετακίνησής του».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται να υπάρξει χρονοδιακόπτης στα SMS που στέλνουμε για τις μετακινήσεις μας καθώς μεταξύ άλλων «οι εταιρείες αρνούνται λόγω προσωπικών δεδομένων». «Αυτό το μέτρο έχει απορριφθεί, δεν υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά στον Alpha.

Σχετικά με το μέτρο ακορντεόν διερωτήθηκε «υπάρχει έστω και ένα κράτος που δεν ακολουθεί το ίδιο μέτρο;»

«Όταν η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες ακολουθούν τα ίδια μέτρα, από την Ελλάδα τι περιμένετε; Να κάνει θαύματα;» τόνισε.

Για το take away

«Για το take away, αποφασίστηκε το βράδυ της Παρασκευής να εφαρμοστεί το μέτρο απαγόρευσης. Το Σάββατο το πρωί είδαμε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί και το πήραμε πίσω. Είναι τόσο μεγάλο θέμα για τρεις ώρες που έγινε αυτό;» είπε αναφορικά με το αλαλούμ που δημιουργήθηκε το Σάββατο.

Αναφερόμενος στις λαϊκές, αλλά και στις εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων είπε: «Είχα πει από το Σάββατο, ότι βλέπω με σκεπτικισμό το κλείσιμο των λαϊκών. Το Σάββατο κάναμε έλεγχο σε σούπερ μάρκετ και είδαμε τεράστιες ουρές. Αν το άλλο Σάββατο κλείναμε τις λαϊκές, δεν θα είχαμε περισσότερες ουρές στα σούπερ μάρκετ; Για πρακτικούς λόγους, αποφασίσαμε να μείνουν ανοιχτές οι λαϊκές».

«Για τους ανθοπώλες. Την Κυριακή είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Αν αύριο βρω λύση για τους ανθοπώλες, θα πείτε πάλι «γιατί ρε Γεωργιάδη; Τιμώ και σέβομαι την Επιτροπή και μας έχει συμβουλέψει σωστά. Τις τελικές αποφάσεις, τις λαμβάνει η κυβέρνηση» κατέληξε.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου