ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Στις κλινικές δομικές του ισραηλινού φαρμάκου θα μετάσχει η Ελλάδα

κοροναϊός-στις-κλινικές-δομικές-του-ι-710501

Στις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου κατά του κοροναϊού που παρασκευάζει το Ισραήλ θα μετάσχει η Ελλάδα όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες.

Ισραηλινοί τουρίστες

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνοντας πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό «για τον γρήγορο ρυθμό που εμβολιάζετε τους πολίτες σας» και αναφέρομενος στον τουρισμό και τη συνεργασία των δύο χωρών τόνισε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που οι υπουργοί Τουρισμού μας υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό. Θέλω να υποδεχθώ όσο το δυνατόν συντομότερα Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα».

Πιστοποιητικό εντός της ΕΕ αλλά και με τρίτες χώρες

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πιστοποιητικό εμβολιασμού λέγοντας:

«Επιχειρηματολόγω για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός των ορίων της ΕΕ, αλλά επίσης και για κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και με τρίτες χώρες, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις εν όψει τουριστικής περιόδου». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε πως «η συμφωνία με το Ισραήλ θα είναι μία δοκιμή και για άλλες τρίτες χώρες».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε δε την εκτίμηση πως «έως τον Απρίλιο θα έχουμε κατορθώσει να τιθασεύσουμε ακόμη περισσότερο την πανδημία του κορονοϊού».

Πράσινο διαβατήριο

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Νετανιάχου ανέφερε ότι «συζητήσαμε για μία συμφωνία περί ενός πράσινου διαβατηρίου. Ισραηλινοί πολίτες θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα χωρίς περιορισμούς, χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, μόλις αρθεί η καραντίνα».

Θάλασσα ειρήνης – Συνεχίζουμε τις διερευνητικές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ, λέγοντας πως είναι σημαντική, ενώ επισήμανε ότι «η Ανατολική Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει θάλασσα ειρήνης για όλες τις χώρες».

Σε ότι αφορά τις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Η διμερής μας σχέση δεν ετεροκαθορίζεται. Δεν γνωρίζω κατά πόσον είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία επαναπροσέγγισης ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία. Τα πράγματα μοιάζουν να βελτιώνονται με την Τουρκία. Συνεχίζουμε τις διερευνητικές επαφές, εφ όσον δεν υπάρχουν περαιτέρω επιθετικές ενέργειες».

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου