ΕΛΛΑΔΑ

Εξέταση DNA στη χήρα του καρδιολόγου που δολοφονήθηκε στη Σητεία

εξέταση-dna-στη-χήρα-του-καρδιολόγου-που-709178

Στο σκαμνί θα καθίσουν μέσα στο επόμενο διάστημα η 39χρονη χήρα του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, αλλά και ο 38χρονος φερόμενος εραστής της.

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2017, θα δικαστούν – σύμφωνα με το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε πρόσφατα – από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο ή Λασίθι).

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρεται στο βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ο 38χρονος Βούλγαρος αστυνομικός θα δικαστεί για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Εξάλλου, η 39χρονη ομοεθνής του θα δικαστεί για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία σε βάρος του αδικοχαμένου συζύγου της.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε χθες μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης της 39χρονης χήρας του αείμνηστου Καλαντζάκη, σε μερικές ημέρες αναμένεται να εκδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη η αγωγή προσβολής πατρότητας που έχουν υποβάλει συγγενείς του δολοφονημένου καρδιολόγου αναφορικά με το παιδί που απέκτησε ο γιατρός με την 39χρονη. Εξάλλου, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα μας ο δικηγόρος της 39χρονης, Βαγγέλης Στρατουδάκης, η πλευρά της χήρας Καλαντζάκη συναινεί στο γίνει τεστ πατρότητας στον 6χρονο γιο της.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει τη δική μας βούληση και θέληση στο να γίνει εξέταση DNA στο παιδί, προκειμένου να μην πλανάται οποιαδήποτε εικόνα που θίγει την προσωπικότητα του ανήλικου αναφορικά με την πατρότητά του», δήλωσε με νόημα ο κ. Στρατουδάκης, συμπληρώνοντας ότι η 39χρονη γνωρίζει με βεβαιότητα ότι πατέρας του παιδιού είναι ο αείμνηστος καρδιολόγος.

«Απλώς αντιδράσαμε στον πιεστικό και εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο μας ζητήθηκε να υποβληθούμε σε εξέταση DNA», πρόσθεσε ο Βαγγέλης Στρατουδάκης, αναφερόμενος στο εξώδικο που τους είχε επιδοθεί από την πλευρά της αδερφής του Καλαντζάκη και με το οποίο καλούταν για να υποβληθεί ο 6χρονος σε τεστ πατρότητας στην Αθήνα.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Στρατουδάκης, η πλευρά της 39χρονης είχε στείλει, εν συνεχεία, εξώδικη απάντηση στους συγγενείς του θανόντος, με την οποία συναινούσε στο να υποβληθεί το παιδί σε τεστ πατρότητας, αλλά όχι με «τον πιεστικό και εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο τους ζητήθηκε να γίνει αυτό από τους συγγενείς του Καλαντζάκη και δη από την αδερφή του».

Για την επίμαχη αγωγή προσβολής πατρότητας, ορίστηκε δικάσιμος για την 5η Δεκεμβρίου του 2018. Εκείνη την ημέρα η αγωγή θα εκδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου.

«Προσχεδιασμένο το έγκλημα», σύμφωνα με το βούλευμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η 39χρονη και ο 38χρονος φερόμενος εραστής της, το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο. Εξάλλου, στο βούλευμα, περιγράφεται ο “ρόλος” που φέρεται να έπαιξε στην υπόθεση η 39χρονη χήρα του Καλαντζάκη.

«(…) Λίγο καιρό νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017, είχε μεταβεί με αυτοκίνητο στη Σητεία, φέροντας παράνομα ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και ένα μαχαίρι μήκους 21 εκατοστών, τα οποία και άφησε στο αυτοκίνητο. Το κλειδί του αυτοκινήτου το κράτησε η σύζυγος του καρδιολόγου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο επίμαχο βούλευμα. Εξάλλου, αναφορικά με την 39χρονη χήρα, γράφεται, ακόμη, ότι «τον ενημέρωσε με μήνυμα μέσω του κινητού της για την ακριβή ώρα αναχώρησης του συζύγου της, το δρομολόγιο κίνησής του, τον προορισμό του και το καταλληλότερο σημείο της διαδρομής για το στήσιμο της ενέδρας».

Ας σημειωθεί ότι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προσδιοριστεί από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης αν η δίκη θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ή σε αυτό του Λασιθίου (Νεάπολη).

Εξάλλου, μέσα στο ερχόμενο διάστημα αναμένεται και ο προσδιορισμός της ημερομηνίας της δίκης από την αρμόδια Εισαγγελία. Σχολιάζοντας την παραπομπή της εντολέως του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο δικηγόρος Βαγγέλης Στρατουδάκης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «πλέον αναμένουμε να αποδειχτεί η αλήθεια των γεγονότων κατά την ακροαματική διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι η 39χρονη γυναίκα έχει αποφυλακιστεί υπό όρους από τον περασμένο Μάρτιο. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο κ. Στρατουδάκης, η εντολέας του έχει ήδη προβεί σε αποποίηση της κληρονομιάς που “πέρασε” στην ίδια μετά τον θάνατο του συζύγου της. Έτσι, ο νόμιμος κληρονόμος είναι πλέον ο γιος του Καλαντζάκη και της 39χρονης. Εξάλλου, αξίζει να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με τον κ. Στρατουδάκη, η πλευρά της 39χρονης έχει υποβάλει στο Ειρηνοδικείο Σητείας αίτηση αποσφράγισης της οικίας όπου διέμενε η οικογένεια Καλαντζάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατουδάκη, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, μετά την ανθρωποκτονία του γιατρού, η οικία του σφραγίστηκε, «προκειμένου να διασφαλιστούν στοιχεία του εγκλήματος». Σύμφωνα πάντως με τον δικηγόρο, δε συντρέχει λόγος να παραμένει σφραγισμένη ακόμη η οικία, από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση.

Πηγή: neakriti.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου