ΕΛΛΑΔΑ

« Στην Ελλάδα θα κάνει ξαστεριά την Κυριακή» Είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

στην-ελλάδα-θα-κάνει-ξαστεριά-την-κυρ-704412

Βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής δήλωσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «χείμαρρο ανατροπής που δεν γυρίζει πίσω». «Ο κύβος ερρίφθη. Από Δευτέρα σηκώνουμε μανίκια και αναλαμβάνουμε την βαριά ευθύνη να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά… επιτέλους θα κάνει ξαστεριά την Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι «το Ηράκλειο έδωσε σήμερα μήνυμα αυτοδύναμης νίκης», ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του που ξεκίνησε με αναφορές στην Κρήτη και τον λαό της «στην ανυπότακτη Κρήτη», όπως χαρακτηριστικά είπε, μίλησε για ένα χείμαρρο αλλαγής που δεν γυρίζει πίσω. «Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουμε για τις γενιές που έφυγαν με ψηλά το κεφάλι. Και για τις γενιές που έρχονται, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ελευθερία» υπογράμμισε.

Ακολούθως μετέφερε το κλίμα, όπως είπε, από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, λέγοντας ότι «η νίκη και η αυτοδυναμία είναι στο χέρι μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λαός έχει αποφασίσει: «Τέλος η Ελλάδα πειραματόζωο. Τέλος η Ελλάδα της τρόικας και των μνημονίων. Ο λαός μας, τον θυμό του, την οργή του, την έκανε ελπίδα και όραμα και θα την κάνει την Κυριακή πολιτική πράξη. Πολιτική πράξη αξιοπρέπειας και αντίστασης. Πολιτική πράξη ανατροπής».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμη στις αγορές. Είπε ότι πριν από λίγες ημέρες, η φράση που είχε χρησιμοποιήσει σε ομιλία του πάλι στην Κρήτη για τα «νταούλια που θα παίζουμε και τις αγορές που θα χορεύουν» – εννοώντας ότι «δεν πρέπει η πολιτική να υποτάσσεται στις αγορές, αλλά οι αγορές να ακούν την πολιτική και τη δημοκρατία» – δεν περίμενε ότι θα γινόταν το επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας.

Και τόνισε: «Ε, λοιπόν, δεν περίμενα ότι θα ημερεύαμε τις αγορές. Mε όλες τις δημοσκοπήσεις να μας δείχνουν 6-7 μονάδες μπροστά, το χρηματιστήριο ανεβαίνει και τα spreads πέφτουν».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον κ. Σαμαρά, μίλησε ακόμη για μεταμεσονύκτια έκτακτα δελτία και για στημένες συνεντεύξεις με στημένες ερωτήσεις επειδή, όπως είπε, δεν είχε επιχειρήματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια, σημείωσε ότι «η υπομονή του λαού τελείωσε, και μαζί της τελειώνει το πολιτικό προσωπικό των μνημονίων, της διαπλοκής και της υποτέλειας».

Επίσης, ανέφερε πως «στις 25 Γενάρη μπαίνουν οι τίτλοι τέλους για ένα καθεστώς μίζας και διαφθοράς, για ένα σύστημα εξουσίας που αντί να χτίσει ένα κράτος πρόνοιας, ένα κράτος δικαίου, έχτισε ένα κράτος πελάτη μεγάλων συμφερόντων».

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη δύναμη σταθερότητας που υπάρχει σ’ αυτόν τον τόπο, λέγοντας πως είναι η μόνη δύναμη που έχει πρόγραμμα και όραμα.

Στη συνέχεια ανέπτυξε έξι δεσμεύσεις για την υπεράσπιση της κοινωνίας.

Τέλος, μίλησε για την ελπίδα που έρχεται και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενώσει όλους τους Ελληνες. Είναι ο λαός που πάλεψε πέντε χρόνια με τα θηρία. Που πέρασε διά πυρός και σιδήρου όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Αλλά δεν υπέκυψε. Και θα νικήσει. Εμπρός λαέ. Θα νικήσουμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου