LIFE STYLE

Δημήτρης Άνθης: «Με κακοποίησε σεξουαλικά το 2ο πρόσωπο που αναφέρει στην καταγγελία του ο Νίκος Σ.»

δημήτρης-άνθης-με-κακοποίησε-σεξουα-703818

Στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» και στη Σίσσυ Χρηστίδου έδωσε συνέντευξη ο Δημήτρης Άνθης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από το δεύτερο πρόσωπο που ήταν θύμα στην καταγγελία του Νίκου Σ. κατά γνωστού σκηνοθέτη. Η συγκλονιστική περιγραφή του ηθοποιού, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών υπέστη σύμφωνα με την καταγγελία του σεξουαλική κακοποίηση από τον γνωστό σκηνοθέτη, έγινε αρχικά στην ιστοσελίδα 2020mag.gr και τη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου. Όπως ανέφερε η Σίσσυ Χρηστίδου το πρόσωπο αυτό που στην ιστορία του Νίκου Σ. ήταν το άλλο θύμα – και είναι σήμερα γνωστός ηθοποιός – αργότερα κακοποίησε σεξουαλικά τον Δημήτρη Άνθη. Διαβάζοντας την ιστορία στα μίντια, ο 48χρονος Δημήτρης που μίλησε στη Σίσσυ Χρηστίδου το πρωί του Σαββάτου (13/2) είπε ότι αναγνώρισε κάποια κοινά στοιχεία – τα οποία δεν μπορεί να αναφέρει – στα οποία «είδε τον εαυτό του» και επέλεξε να απευθυνθεί στον δικηγόρο του Νίκου Σ. και να κάνει μήνυση.

Ο Δημήτρης Άνθης μίλησε για τη δική του τραγική εμπειρία: «Νιώθω ότι ξαναζώ όλα αυτά που έζησα τότε. Μου δίνεται ευκαιρία να μιλήσω πρώτα για μένα και ίσως για κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν βήμα, ορμώμενος από την πολύ γνωστή συνέντευξη του Νίκου Σ. του τότε 19χρονου. Υπήρχε μία ταύτιση με την ιστορία αυτή και το δεύτερο πρόσωπο ενστικτωδώς κατάλαβα ότι ήταν αυτό που με κακοποίησε.

Κάθισα και έψαξα δικό μου αρχείο, φωτογραφίες εκείνης της εποχής, είμαι σίγουρος για το τι θα πω και σε ποιον θα το πω. Ήρθα σε επαφή με το δικηγόρο του Νίκου Σ. για να ταυτοποιήσω ότι το δεύτερο άτομο ήταν ο άνθρωπος που έκανε ό,τι έκανε σε μένα, για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Για να μη γίνει κάτι το οποίο μπορεί να καταστρέψει τη ζωή κάποιου ανθρώπου ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος.

Αφού έγινε ταυτοποίηση με τον δικηγόρο, προχώρησα σε μήνυση, είπα και εγώ την εμπειρία μου, την κατέθεσα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Είμαι μάγειρας, είμαι εκτός του χώρου, αλλά νιώθω ότι πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Είμαι 38 χρόνων αυτή τη στιγμή και ακόμα φοβάμαι. Όταν έκανα την κατάθεση γύρισα στο σπίτι μου και ένιωθα ακόμα φόβο ότι ίσως δεν έχω κάνει το σωστό, ότι ίσως αυτό γυρίσει μπούμερανγκ, ότι θα βρω τον μπελά μου. Ευτυχώς έχω φίλους δίπλα μου και ξέρω ότι έχω ψυχολογική στήριξη. Νομίζω ότι έχω κάνει το σωστό».

Η Σίσσυ Χρηστίδου διευκρίνισε ότι η καταγγελία αφορά το δεύτερο φερόμενο ως θύμα της ιστορίας του Νίκου Σ. – την οποία έφερε στο φως συνέντευξη στην και εκείνος είναι πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης και πρόσφατα πρωταγωνιστούσε σε φετινή σειρά απλά το όνομά του δεν έχει κυκλοφορήσει καθόλου.

«Παρουσίασε τον εαυτό του ότι είναι θύμα. Είμαι σίγουρος πλέον. Ξέρω τι έζησα. Τότε σύχναζα σε ένα καφέ που δούλευε ο αδερφός μου με τον οποίο ήταν συνάδελφοι και έτσι γνωριστήκαμε. Δεν είχα άλλες επαφές. Μόλις είχα τελειώσει το στρατιωτικό μου 23 ετών. Όλα αυτά εγώ τα έχω θάψει πολύ βαθιά μέσα μου. Δεν θυμάμαι πολλά, μόνο εικόνες. Θυμάμαι πως ήμασταν σπίτι του, ήταν βράδυ το μόνο φως που έμπαινε ήταν από τη λάμπα του δήμου. Θυμάμαι ότι τον περίμενα να φύγουμε μαζί, ήμασταν σε μια γιορτή στο μαγαζί και φύγαμε μαζί από το μαγαζί, με τη συναίνεσή μου πήγαμε σπίτι του, ήμασταν απλά δύο φίλοι.

Φαντάστηκα ότι όταν μπουν δυο άνθρωποι σε ένα σπίτι θα ανάψουν τα φώτα. Με το που έκλεισε η πόρτα μεταμορφώθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό άνθρωπο από αυτόν που γνώριζα μέχρι τότε. Σάστισα. Τρόμαξα. Νόμιζα ότι ίσως κάνει πλάκα και απλά θυμάμαι ότι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος. Με κακοποίησε σεξουαλικά. Βρήκα κοινά σημεία με την ιστορία του 19χρονου. Προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα γιατί τότε ήμουνα και πιο μικροκαμωμένος και μυϊκά, αλλά δεν τα κατάφερα. Καταρχάς είχα τρομάξει είχα παγώσει οπότε δεν έβρισκα δυνάμεις στο να μπορέσω να κάνω κάτι. Στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι για να απαντήσει.

Και γλίτωσα από τα χειρότερα. Γιατί στο τηλέφωνο αυτό που κατάλαβα είναι ότι θα συνέβαιναν κι άλλα χειρότερα αν έμενα εκεί. Γιατί άκουσα τι του είπε στο τηλέφωνο. Είναι όλα καταγεγραμμένα στη μήνυση που έχω κάνει με το δικηγόρο μου και δεν θέλω να πως κάτι και να προλάβει να γλιτώσει. Ηταν η πρώτη μου επαφή σεξουαλικά με άνθρωπο. Έκτοτε προσπάθησα για κάποιο διάστημα να το θάψω μέσα μου να το ξεπεράσω να ξαναρχίσω από την αρχή, αλλά ήταν πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο, γιατί φοβόμουνα φοβόμουνα και είναι και ο λόγος που είμαι 38 χρόνων και ούτε οικογένεια έχω κάνει ούτε παιδιά έχω κάνει. Γιατί δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω όλο αυτό ακόμα».

«Οι γονείς μου θα μάθουν την κακοποίηση τώρα από την τηλεόραση»

Ο Δημήτρης Άνθης μίλησε και για τα παιδικά του χρόνια: «Δεν ήταν μόνο αυτό το γεγονός που με στιγμάτισε στη ζωή μου γιατί και στα παιδικά μου χρόνια έχω περάσει άσχημα. Έψαχνα να με αγαπήσει κάποιος όχι να με μειώσει και να με υποτιμήσει. Το καταλαβαίνω πλέον τώρα που έχω κάνει δουλειά με τον εαυτό μου, που πηγαίνω και κάνω ψυχοθεραπεία. Οι γονείς μου δεν γνωρίζουν τίποτα. Δεν θα ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο. Είμαι και παιδί χωρισμένων γονιών και έχω φάει και αρκετό bullying στο σχολείο γιατί τη δεκαετία του ’90 να είσαι παιδί χωρισμένων γονιών ήσουν δακτυλοδεικτούμενος.

Ξέρω ότι θα το δούνε τώρα, αλλά ήθελα να γίνει έτσι γιατί πρέπει και εγώ κάποια στιγμή να αντιμετωπίσω και τους γονείς μου και τους φόβους μου πρόσωπο με πρόσωπο. Τον άνθρωπο αυτόν τον ξανασυνάντησα μια-δυο φορές που έτυχε να ξαναπάω στο μαγαζί. Αν θυμάμαι καλά ούτε καν με κοιτούσε, με αντιμετώπιζε λες και είχα συναινέσει στο να γίνει όλο αυτό. Έκτοτε δεν τον ξαναείδα. Προσπάθησα να το θάψω να το ξεχάσω ότι δεν συνέβη ποτέ».

«Η κακοποίηση σε κάνει και μικραίνεις και μικραίνεις και πιάνεις πάτο»

«Η κακοποίηση σε κάνει και μικραίνεις, μικραίνεις και πιάνεις τον πάτο, φτάνεις στο μηδέν. Έχω υποστεί κακοποίηση και από συγγενικό πρόσωπο και όλα αυτά με έκαναν να φοβάμαι. Δεν είχα ποτέ στήριξη από κανέναν. Δέκα ετών κακοποιηθηκα και δεν ήξερα τι μου συνέβαινε. Ένα χωριατόπουλο ήμουνα. Μετά κατάλαβα. τι αντίληψη να έχει ένα 10χρονο! Αναγκαζόμουν μεγαλώνοντας να το συναντάω αυτό το πρόσωπο. Είναι άσχημο πράγμα να φοβάσαι.» είπε ο Δημήτρης Άνθης.

Ο Δημήτρης Άνθης τελείωσε περνώντας ένα μήνυμα: «Έχουμε έρθει στη ζωή όχι για να φοβόμαστε, αλλά για να δημιουργούμε και να αγαπάμε. Και την αγάπη την αξίζουμε όλοι μας. Ό,τι είχα να κάνω το έκανα. Η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα» είπε στη Σίσσυ Χρηστίδου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου