ΕΛΛΑΔΑ

Βαρουφάκης υπέρ του Κουφοντίνα: Οι εκδικητικές ορέξεις του Μητσοτάκη εξευτελίζουν το νόμο

βαρουφάκης-υπέρ-του-κουφοντίνα-οι-εκδ-701273

Ανακοίνωση υπέρ του “Λουκά” της “17 Νοέμβρη” Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέδωσε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ25, στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων πως “ο νόμος δεν μπορεί να εξευτελίζεται για να ικανοποιούνται οι εκδικητικές ορέξεις κανενός, ούτε καν του πρωθυπουργού και της οικογένειάς του“.

Ειδικότερα, το ΜέΡΑ25 “απαιτεί από την κυβέρνηση να πάψει να παραβιάζει τον σωφρονιστικό νόμο σε κάθε περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης κι εκείνης του Δημήτρη Κουφοντίνα”.

“Η Δημοκρατία παραδίδει μαθήματα πολιτισμού”

Προσθέτει ότι “η Δημοκρατία δεν εκδικείται ούτε εκείνους που καταδικάστηκαν για κατά συρροή δολοφονίες αλλά, αντίθετα, παραδίδει μαθήματα πολιτισμού εφαρμόζοντας τον σωφρονιστικό νόμο χωρίς φόβο, χωρίς πάθος και με απόλυτη ισονομία. Ο,τιδήποτε άλλο υποσκάπτει την Δικαιοσύνη και προετοιμάζει το έδαφος για νέες εκτροπές από το δρόμο της δημοκρατικής νομιμότητας”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι “η άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συμμορφωθεί με τους νόμους της Πολιτείας μας επιστρέφει σε μεσαιωνικού τύπου πρακτικές. Ο νόμος δεν μπορεί να εξευτελίζεται για να ικανοποιούνται οι εκδικητικές ορέξεις κανενός, ούτε καν του πρωθυπουργού και της οικογένειάς του. Αλίμονο αν το κρατικό μονοπώλιο στη βία τεθεί στην υπηρεσία και τις ορέξεις των πολιτικών προϊσταμένων των σωφρονιστικών και αστυνομικών αρχών”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγόρου του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας, λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί με αίτημα τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου