ΕΛΛΑΔΑ

Το κατηγορητήριο για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

το-κατηγορητήριο-για-τους-εμπλεκόμεν-699713

Η βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών που πέρασαν τις χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στον θάνατο τον 33χρονο, έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος ανδρών της Αστυνομίας οι οποίοι κλήθηκαν να απολογηθούν στον 23ο τακτικό ανακριτή.

Το κατηγορητήριο σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, συνδέει ευθέως το θάνατο του 33χρονου Ζακ με όλα τα κτυπήματα που δέχτηκε, μεταξύ των οποίων και τις κλωτσιές των αστυνομικών.

Τουλάχιστον ένας από τους αστυνομικούς κατηγορείται ότι κλωτσούσε και πατούσε το χέρι ή το πόδι του άτυχου Ζακ, προκαλώντας του σοβαρή σωματική βλάβη, επιδεινώνοντας την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του, στο κοσμηματοπωλείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο αναφέρει για τον αστυνομικό: «Εσύ έπληξες (με κλωτσιά , με παρατεταμένο πάτημα του χεριού , με πάτημα στο πόδι του ) προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει. «Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά , προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί πάντως θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σε όσα τους καταλογίζονται από το κατηγορητήριο και το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, υποστηρίζοντας πως το σήμα που είχαν λάβει έκανε σαφές λόγο για ληστεία από δράστη που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο, προσπαθώντας να διαφύγει. Με τον ισχυρισμό αυτό, θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν ότι βιαιοπράγησαν σε βάρος του Ζακ, υποστηρίζοντας, στην απολογία τους, στις 12 Δεκεμβρίου ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου