ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται σκληρό lockdown σε Γιάννενα και Κάλυμνο

έρχεται-σκληρό-lockdown-σε-γιάννενα-και-κάλυμ-699498

Αυστηρούς περιορισμούς εισηγούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί σε Κάλυμνο και Γιάννενα λόγω της επιδημιολογικής τους εικόνας.

Και οι δύο περιοχές θεωρούνται υψηλού κινδύνου, με την Κάλυμνο να είναι ήδη “κόκκινη” αφού τον τελευταίο καιρό εμφάνιζε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι αν η εισήγηση των λοιμωξιολόγων γίνει δεκτή θα επιβληθεί σκληρό lockdown στο νησί. Υπενθυμίζεται ότι η Κάλυμνος είχε τεθεί στα τέλη του 2020 σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα Γιάννενα τα οποία οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρέπει να μπουν στις κόκκινες περιοχές, λόγω και των υπόλοιπων επιδημιολογικών δεδομένων που τους ανησυχούν.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη σύσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής.

Τα μέτρα που ισχύουν σε περιοχές με σκληρό lockdown

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

– Κλειστό το λιανεμπόριο

– Τηλεκπαίδευση σε όλα τις βαθμίδες εκαπίδευσης εκτός από τα σχολεία ειδικής αγωγής

– Απαγόρευση κυκλοφορίας 18.00 – 05.00

– Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, εξαιρουμένων λόγων υγείας ή μετάβασης από και προς την εργασία

– Οι μεταφορές θα διενεργούνται με 65% πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και 50% πληρότητα στα πλοία (55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες). Στα ΙΧ και τα ταξί επιτρέπεται οδηγός και δύο επιβάτες (εξαιρουμένων ανηλίκων τέκνων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας).

– Σχετικά με τους χώρους λατρείας, η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, γίνεται από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Σε θρησκευτικές τελετές όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού και έως εννέα (9) ατόμων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου