ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Άννυ: Εκδοχή ιατροδικαστή προκάλεσε την οργή της Εισαγγελέα

υπόθεση-άννυ-εκδοχή-ιατροδικαστή-προ-696452

Νέα εκδοχή στη δική για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ κατέθεσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, που είχε διοριστεί τεχνικός σύμβουλος από τον πατέρα της Στανισλάβ Μοακαρτζιεφ, που κατηγορείται ότι μαζί με τον συνκατηγορούμενο του σκότωσαν, τεμάχισαν και έβρασαν τα κομμάτια της μικρής για να τα εξαφανίσουν.

Σε αντίθεση με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Νίκο Καρακουκης, που είχε καταθέσει ότι το παιδί τεμαχίστηκε εν ζωή, ο κ. Γαλεντέρης υποστήριξε ότι η Άννυ πέθανε από παθολογικά αιτία , ενώ δεν απέκλεισε η μικρή να πήρε ακόμη και ηρωίνη.

Ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα από εμετό του παιδιού που εντοπίστηκε σε κουβέρτα.

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά», είπε η εισαγγελέας, αντιδρώντας στα λεγόμενα του μάρτυρα, ενώ επεσήμανε ότι η κατάθεση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε πει ο ιατροδικαστής Νικος Καρακούκης, ο οποίος είχε τονίσει ότι εάν το θύμα δεν ήταν ζωντανό, το αίμα θα λίμναζε στο πάτωμα.

Νωρίτερα είχε καταθέσει ο διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Άνδρεας Καραμπινης ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπορίας οργάνων.

Η Αλεξάνδρα Πόλη πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ τόνισε ότι στην τρίτη φάση της έρευνας εντοπίστηκε «μη ορατό λανθάνων αίμα» και ότι οι πιο πολλές κηλίδες ήταν σε ραφίναρες καθώς επίσης ότι είχαν γίνει προσπάθειες καθαρισμού του διαμερίσματος. Η δική συνεχίζεται την Τετάρτη.

ΠΗΓΗ: Εθνος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου