ΕΛΛΑΔΑ

Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού ζητούν φορείς της περιοχής

να-σταματήσει-η-ιδιωτικοποίηση-του-ελ-69641

Την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγ. Κοσμά ζητεί η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.

Όπως ανέφεραν, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) οι εκπρόσωποι της Επιτροπής, η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού μπορεί να υλοποιηθεί ως ένα έργο χαμηλού προϋπολογισμού, που κατασκευάζεται σταδιακά, και εν μέρει αυτοχρηματοδοτείται η λειτουργία του.

«Επιδιώκουμε να καταργηθεί η νομοθετική ρύθμιση περί αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με την οποία παραδίδονται για 99 χρόνια σε ιδιωτικά συμφέροντα 6.204 στρέμματα», τόνισαν μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της Επιτροπής Αγώνα, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου μπορεί να δοθεί για τη δημιουργία αστικών αγρών και την παραγωγή προϊόντων, προσφέροντας ένα παράδειγμα αστικών καλλιεργειών, που έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές χώρες παγκοσμίως, συχνά για τη στήριξη της κοινωνίας σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου