ΕΛΛΑΔΑ

Την Κρήτη επιλέγουν οι Ρώσοι κοσμοναύτες για την αποκατάστασής τους

την-κρήτη-επιλέγουν-οι-ρώσοι-κοσμοναύ-695894

Σε προορισμό τον οποίο επιλέγουν Ρώσοι κοσμοναύτες για την αποκατάστασή τους, όταν επιστρέφουν από το διάστημα, καθίσταται η Κρήτη, καθώς δύο ακόμα, βρίσκονται στο νησί.

Πρόκειται για τους Όλεγκ Σκρίποτσκα και Αλεξέι Οβτσίνιν, που, κατά την εκδήλωση υποδοχής τους σε ξενοδοχείο της Γεωργιούπολης, από τις τοπικές αρχές, μίλησαν με θερμά λόγια για το νησί, το οποίο χαρακτήρισαν αγαπημένο προορισμό, καθώς, όπως είπαν, διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα για την αποκατάσταση της υγείας των κοσμοναυτών, όταν επιστρέφουν στη γη από το διάστημα.

Η συγκεκριμένη αποστολή Ρώσων κοσμοναυτών στην Κρήτη, είναι η τρίτη κατά σειρά, με συντονιστή του σχετικού προγράμματος αποκατάστασης υγείας Ρώσων κοσμοναυτών στην Ελλάδα, τον δημοσιογράφο Θανάση Αυγερινό. Οι δύο κοσμοναύτες επέστρεψαν στη γη στις 7 Σεπτεμβρίου, μετά από παραμονή σχεδόν 6 μηνών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τους κοσμοναύτες καλωσόρισε στην Κρήτη ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό, που οι Ρώσοι κοσμοναύτες επιλέγουν το νησί για να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας τους, μετά από πολύμηνη παραμονή στο διάστημα. Η Κρήτη, για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι αποτελεί ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Η επίσκεψη, η διαμονή των Ρώσων κοσμοναυτών στο νησί μας, προσφέρει μεγάλη προβολή της Κρήτης, της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο και ειδικά στη Ρωσία, στην ανατολική Ευρώπη».

Ο κ. Αρναουτάκης πρόσφερε αναμνηστικά δώρα από την Κρήτη, βιβλία για τον πολιτισμό της, την ιστορία της, αλλά και συσκευασίες με παρθένο ελαιόλαδο. Οι κοσμοναύτες από την πλευρά τους, χάρισαν στον περιφερειάρχη, αλλά και στους παριστάμενους εκπροσώπους φορέων, μια φωτογραφία του διαστημοπλοίου με το οποίο ταξίδεψαν στο διάστημα, όπως επίσης φωτογραφικό υλικό με λήψεις από το διάστημα.

Οι κοσμοναύτες ανέφεραν στον περιφερειάρχη και στους εκπροσώπους των αρχών: «Η Κρήτη είναι ένα υπέροχο νησί, το βλέπουμε από το διάστημα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το επισκεπτόμαστε και απολαμβάνουμε την φιλοξενία και τις ομορφιές του». Τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη και στις τοπικές αρχές, εξέφρασε ο συντονιστής του προγράμματος, Θανάσης Αυγερινός, λέγοντας ότι στόχος είναι ο αριθμός των κοσμοναυτών που έρχονται στην Κρήτη να αυξάνει κάθε χρόνο και το νησί να καταστεί κέντρο αποκατάστασης υγείας των κοσμοναυτών.

Οι δύο κοσμοναύτες θα παραμείνουν 21 ημέρες στην Κρήτη και μετά την περιοχή των Χανίων θα εγκατασταθούν στη Χερσόνησο Ηρακλείου, από όπου ξεκίνησε η υποδοχή του προγράμματος αποκατάστασης Ρώσων κοσμοναυτών το 2015. Ήδη, έχουν επισκεφθεί την πόλη των Χανίων, το Ρέθυμνο, το μουσείο της Ελεύθερνας, ενώ συμμετείχαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιούρι Γκαγκάριν, στο Ηράκλειο.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου