LIFE STYLE

Λίνα Μενδώνη : Διαδικτυακό ψήφισμα για την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού

λίνα-μενδώνη-διαδικτυακό-ψήφισμα-για-695474

«Βράζει» η οργή του κόσμου κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.

Μιλώντας για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου και για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η υπουργός ανέφερε – μεταξύ άλλων – ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός της φίλος και πως την «εξαπάτησε», επειδή είναι «επικίνδυνος άνθρωπος».

Οι δηλώσεις αυτές της κ. Μενδώνη προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων τόσο από τον καλλιτεχνικό κόσμο, όσο και από πολιτικούς και απλούς πολίτες. Στα social media, κυριάρχησαν τα hashtags #Μενδώνη_παραιτήσου και #nomoremendoni, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που καταλόγισαν στην υπουργό έλλειψη αυτοκριτικής και την ευθύνη για την πρόσληψη του Λιγνάδη.

Διαδικτυακό ψήφισμα

Φαίνεται, όμως, πως κάποιοι είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το ζήτημα μέχρι τα άκρα, καθώς δημιούργησαν διαδικτυακό ψήφισμα στη γνωστή ιστοσελίδα Avaaz, συλλέγοντας υπογραφές για την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Ήδη έχουν συλλεχθεί, πάνω από 3.100 υπογραφές.

Στο κείμενο της σελίδας, αναφέρεται:

«Ζητάμε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη μετά από την στάση που κράτησε κ τις πράξεις της αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η κ Μενδωνη διόρισε τον Δημήτρη Λιγναδη στην υψηλότερη δημόσια θέση που υπάρχει στο ελληνικό θέατρο, ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ ήταν ευρέως γνωστό ότι ο κ Λιγνάδης κακοποιούσε κατά συρροήν ηθοποιούς, φοιτητές και ανήλικα παιδιά.

Η υπουργός Πολιτισμού διατείνεται ότι γνώρισε τον κύριο Λιγνάδη μόλις τρεις ημέρες πριν από τον διορισμό του. Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα: είτε γνώριζε το άκρως διαδεδομένο μυστικό της παιδοφιλίας του, είτε όχι. Στην περίπτωση που δε το γνώριζε, ήταν εγκληματικά ανεπαρκής η έρευνα της να επιλέξει τον καταλληλότερο υποψήφιο για αυτή τη θέση, αφού μάλιστα στο παρελθόν ο Δ. Λιγνάδης είχε απομακρυνθεί από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αν πάλι γνώριζε γι αυτόν και συνειδητά συγκάλυψε έναν κατ’ εξακολούθηση παιδεραστή τότε μιλάμε για ένα πολιτικό σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων.

Σε μια περίοδο που βρίσκουν το θάρρος τόσα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά για την κακοποίηση που έχουν δεχτεί, έχουμε ανάγκη την στήριξη της πολιτείας κ της δικαιοσύνης να πάρουν θέση, να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, τους καλλιτέχνες και ανήλικα παιδιά. Αυτό που έχουμε ανάγκη από μία Υπουργό Πολιτισμού είναι να αντιπροσωπεύει τον καλλιτεχνικό χώρο, να προστατεύει τα θύματα κ όχι τους θύτες.
Η κ Μενδωνη υποτίμησε τις καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής κ προσπαθεί να ρίξει στο σκοτάδι ό,τι όλοι μας προσπαθούμε να φέρουμε στο φως

Ζητάμε να αναλάβει την πολιτική της ευθύνη και να δηλώσει άμεσα την παραίτηση της.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου