ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ – καρέ η στυγερή δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο

καρέ-καρέ-η-στυγερή-δολοφονία-της-21χρ-694416

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο προκαλούν συγκίνηση αλλά και οργή στο πανελλήνιο.

Η νεαρή φοιτήτρια φέρεται να έκανε απέλπιδες προσπάθειες να γλιτώσει από τα χέρια των βιαστών και δολοφόνων της, στις τελευταίες βασανιστικές στιγμές, προτού την πετάξουν αναίσθητη στη θάλασσα.

Το χρονικό της φρίκης

Οι λεπτομέρειες για τα όσα πέρασε στα χέρια του 19χρονου Αλβανού και του 21χρονου Ροδίτη λύγισαν ακόμα και την ανακρίτρια που αδυνατούσε να πιστέψει την ωμότητα των πράξεων τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι περιέγραψαν στην απολογία τους με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν στην εξοχική κατοικία του 21χρονου Ροδίτη καθώς και τις τελευταίες στιγμές του θύματος.

Μέχρι και οι έμπειροι αξιωματικοί σοκαρίστηκαν από την ψυχραιμία και νηφαλιότητα του 19χρονου αλβανικής καταγωγής κατηγορουμένου, ο οποίος ενώ είχε ήδη ομολογήσει, τους περιέγραφε ξανά τη διαδρομή για το σπίτι στο οποίο οι δύο νεαροί βασάνισαν την Ελένη.

«Σαν να έλεγε κάποια απλή ιστορία, ένα παραμύθι», είπε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός στη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα όσα έγινα γνωστά, η Ελένη είχε δώσει ραντεβού με τον 19χρονο Αλβανό κάτω από το σπίτι της. Της είχε πει πως θα περάσει να την πάρει για να πάνε μία βόλτα.

Όπως αποκαλύφθηκε και άπο το βίντεο ντοκουμέντο, ο νεαρός πηγαίνει στο σπίτι της φοιτήτριας και την καλεί να κατέβει κάτω. Εκείνη κατέβηκε μετά από περίπου 10 λεπτά, χαιρετώντας και φιλώντας τον μελλοντικό της δολοφόνο.

Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο συναντά και τον 21χρονο Ροδίτη ο οποίος της λέει πως θα πάνε όλοι μαζί στο εξοχικό του. Οι δύο νεαροί ζητούν από την Ελένη να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις μαζί. Εκείνη αρνείται και τότε αρχίζει ο μεγάλος καβγάς. Τη χτυπούν με γροθιές και χαστούκια ενώ παίρνουν το ηλεκτρικό σίδερο και τη χτυπούν με δύναμη στο κεφάλι. Η 21χρονη ζαλίζεται και πέφτει ημιλυπόθυμη στο πάτωμα. Εκείνοι προσπαθούν να τη συνεφέρουν ενώ όπως παραδέχτηκαν είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Τους παρακαλεί να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά αρνούνται υπό το φόβο της καταγγελίας στην αστυνομία.

Οι δύο κατηγορούμενοι βάζουν την Ελένη γυμνή στη θέση του συνοδηγού με την προϋπόθεση να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, το οποίο επιζητούσε η ίδια απεγνωσμένα. «Πρέπει να το τελειώσουμε απόψε», φέρεται να λέει ένας εκ των δύο και αντί για το νοσοκομείο κατευθύνεται στην ερημική παραλία της Φώκιας στους Πευκούς.

Τα όσα ακολουθούν προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη φρίκη. Οι δράστες φέρονται να βίασαν την κοπέλα η οποία ήταν σε τραγική κατάσταση και στη συνέχεια την πέταξαν στα βράχια. Η άτυχη κοπέλα ήταν αδύνατον να σωθεί. Βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Μέσα από τις καταθέσεις, αποκαλύπτεται πως οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η απόπειρα πνιγμού είχαν γίνει δύο ώρες πριν από τον πνιγμό, ενώ σημειώνεται ότι τα τραύματά της ήταν δυνητικά θανατηφόρα από μόνα τους, αν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός.

Οι αποτρόπαιες πράξεις των δύο κατηγορουμένων δεν εξαντλούνται στο χτύπημα στο κεφάλι της Ελένης με ηλεκτρικό σίδερο, αλλά και στις πράξεις τους πριν και μετά από το έγκλημα. Υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν ότι κακοποιήθηκε βάναυσα, ενώ αφού οι κατηγορούμενοι πέταξαν την άτυχη Ελένη στα βράχια της παραλίας Φώκιας, επέστρεψαν στο εξοχικό στη Λίνδο για να εξαφανίσουν τα τεκμήρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δυο κατηγορούμενοι ήταν τόσο ψύχραιμοι που αφού γρονθοκόπησαν στο κεφάλι την Ελένη, αφού της πέταξαν ένα σίδερο στο κεφάλι και την έγδυσαν και την πέταξαν ζωντανή στο βράχια, επέστρεψαν στο τόπο που βασάνιζαν την κοπέλα, καθάρισαν το σπίτι και πήγαν ξανά στην απομακρυσμένη παραλία. Εκεί πέταξαν τα ρούχα τους, τα ρούχα της κοπέλας, τα σφουγγάρια, τη σφουγγαρίστρα και το σίδερο με το οποίο τη χτύπησαν. Μετά πήγαν σπίτι τους και κοιμήθηκαν. Στο σπίτι του Ελληνα κατηγορούμενου, οι άνδρες της Αστυνομίας, εκτός από τα αίματα εντόπισαν και τη βάση του σίδερου, το οποίο βρήκαν οι δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού.

Στις φυλακές Γρεβενών και Αυλώνας οι δύο κατηγορούμενοι

Εσπευσμένα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν το Σάββατο από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, όπου εκρατούντο, στο Μεταγωγών Πειραιώς, ο 21χρονος Ροδίτης και ο 19χρονος Αλβανός, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

Από το Μεταγωγών θα μεταφερθούν, προκειμένου να συνεχιστεί η προσωρινή τους κράτηση στις φυλακές Γρεβενών και Αυλώνας, αντίστοιχα, ως την εισαγωγή της υπόθεσης σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Εφετείου Δωδεκανήσου, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει, με την ολοκλήρωση και αξιολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων, ο βαθμός της συμμετοχής εκάστου στο αποτρόπαιο και φρικιαστικό έγκλημα, της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένης Τοπαλούδη του Ιωάννη.

Τόσο το απόγευμα της Παρασκευής όσο και κατά την διάρκεια της κράτησής τους εντός των κρατητηρίων δεν σημειώθηκαν επεισόδια καθώς είχαν ληφθεί όλα τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας ενώ ανακόπηκαν και προσπάθειες του εξαγριωμένου πλήθους, που συγκεντρώθηκε τόσο έξω από το δικαστικό μέγαρο Ρόδου όσο και πέριξ του αστυνομικού τμήματος, για να τους λιντσάρει.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε η όλη υπόθεση από τις τοπικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ είναι το γεγονός ότι στήθηκε «μπλόφα» με την τοποθέτηση οχήματος μεταγωγής στην κεντρική είσοδο του δικαστηρίου και αστυνομικοί σε ρόλους «ηθοποιών» παρέστησαν ότι δήθεν θα έβγαιναν οι κατηγορούμενοι από εκεί για να μπορέσουν ταυτόχρονα να φυγαδευτούν από την πίσω πόρτα, παρασύροντας μάλιστα και τα ΜΜΕ, που κατέγραφαν την δήθεν μεταφορά τους.

Κυκλώματα εκβιαστών καταγγέλλει ο ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας

Έκκληση να εξαρθρωθεί το «κύκλωμα» ή τα «κυκλώματα» που εκμεταλλεύονται κορίτσια που έρχονται στη Ρόδο για να σπουδάσουν από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, κάνει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο!

Με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη «ξέσπασε» χθες το πρωί επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στο νησί μας δρα ανεξέλεγκτα κύκλωμα που εκβιάζει, βιάζει και απειλεί νεαρά κορίτσια!

Η υπόθεση ανοίγει εκ των πραγμάτων νέο κύκλο ερευνών από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές της περιοχής μας, ενώ ήδη σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» έχουν παρθεί καταθέσεις από συμφοιτήτριες της άτυχης κοπέλας, οι οποίες και αξιολογούνται από τις αρμόδιες αρχές.

Την ίδια ώρα και ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» αναφέρεται σε στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και αφορούν καταθέσεις συμφοιτητριών της άτυχης Ελένης, για τις οποίες, όπως τόνισε, «στο μέλλον να πρέπει να πούμε άλλα πράγματα»!

tanea.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου