ΕΛΛΑΔΑ

“Mπαινόβγαιναν παιδιά“: Μαρτυρίες σοκ από γείτονες Λιγνάδη στο Μεταξουργείο

mπαινόβγαιναν-παιδιά-μαρτυρίες-σοκ-694038

Στη γειτονιά του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο, κανείς δεν έχει πέσει από τα σύννεφα, και πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν ανοιχτά για όλα όσα έβλεπαν επί χρόνια να συμβαίνουν.

Οι γείτονες του Δημήτρη Λιγνάδη, αποκαλύπτουν σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega πώς προσέγγιζε ανήλικα παιδιά.

“Πάρα πολλά παιδιά. Και το βράδυ, πάρα πολλά παιδιά έρχονταν. Χτύπαγαν το κουδούνι και μας έλεγαν πάμε στον κύριο Λιγνάδη. Δύο η ώρα τη νύχτα. Τρεις. Ναι, πολλά παιδιά. Νύχτα, μεσάνυχτα”, σχολίασε συγκεκριμένα γείτονας του σκηνοθέτη, προσθέτοντας ότι “στο σχολείο της κόρης μου έχει προσπαθήσει να φέρει παιδιά στο σπίτι”.

“Ο σκηνοθέτης ηθοποιός δεν δίστασε στο παρελθόν να προτείνει ακόμα και σε 15χρονο γείτονα του να πάει στο σπίτι του για μαθήματα υποκριτικής. Δεν έγινε μια φορά η πρόταση αλλά επέμενε για αρκετό καιρό.

“Πρότεινε αν θα ήθελε να ανέβαινα επάνω για να με προωθήσει ας το πούμε, γιατί ο μπαμπάς μου του είχε μιλήσει ότι είμαι καλός μίμος. Αυτή η προσέγγιση έγινε για κάποιο χρόνο συνέχεια. Τότε ήμουν και εγώ τόσο 15- 16”, λέει ο 25χρονος πλέον γειτόνας του.

Υποστηρίζει πως πίστεψε τις αγνές προθέσεις του σκηνοθέτη αλλά τον εμπόδισε να δεχτεί την πρόταση του η μητέρα του

“Δεν ανέβηκα επειδή την κατάλληλη στιγμή η μάνα μου το είχε προσέξει και είχα άγιο και δεν ανέβηκα. Θα τον είχα πιστέψει και θα είχα πάει πάνω και θα γινόταν τελοσπάντων αυτό που γίνεται. Ενέπνεε έναν αέρα εμπιστοσύνης και ήταν πολύ ευγενικός. Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ γιατί τον είχα σε εκτίμηση. Όλα αυτά για τα οποία τον κατηγορούν, λογικά αυτά θα είχαν γίνει” αναφέρει.

Με αφορμή τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων, κάτοικοι της Κυψέλης ανασύρουν στη μνήμη τους, την αιματηρή επίθεση στον σκηνοθέτη, πριν από 20 χρόνια

Πρώτη φορά που απασχόλησε τις αρχές ήταν στην Κυψέλη. Άγνωστος τον μαχαίρωσε αλλά στη γειτονιά κυκλοφόρησε γρήγορα η φήμη για τα αίτια πίσω από την επίθεση.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου