ΕΛΛΑΔΑ

Με κότες, κοκόρια και… γραβάτες στο υπουργείο Υγείας [εικόνες]

με-κότες-κοκόρια-και-γραβάτες-στο-υπ-693779

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υγείας νωρίς το πρωί της Δευτέρας (10.12.2018) αλλά δεν ήταν… μόνοι. Είχαν μαζί τους κότες και κόκορες και τα κλουβιά τα… στόλισαν και με μια γραβάτα…

Τα άμοιρα πτηνά επιστρατεύτηκαν για λόγους συμβολισμού, όπως είπαν. Γιατί ήθελαν, τόνισαν, να δείξουν ότι η κυβέρνηση κάνει τον κόκορα μόνο στο εσωτερικό (σ.σ. προφανώς κι αυτό η γραβάτα μπήκε στο συγκεκριμένο κλουβί) και γι’ αυτό υπήρχε εκεί και η ταμπέλα με τη φράση «κυβέρνηση εσωτερικού».

Στο δίπλα κλουβί, είχαν μπει οι κότες. Εκεί, η ταμπέλα έγραφε «κυβέρνηση εξωτερικού», για να τονιστεί πως κυβέρνηση «κάνει την κότα» στο εξωτερικό.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στόλισαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με «κάρτες που δείχνουν ότι ο κλάδος της υγείας είναι πλέον στο κόκκινο» και πως τα πρωτοχρονιάτικα δώρα της κυβέρνησης παραπέμπουν στην λιτότητα, στην υποστελέχωση και στις περικοπές.

Αιτήματα των εργαζομένων:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης
  • Σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα του πρώην εργολαβικού προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας
  • Αύξηση των κονδυλίων των Νοσοκομείων και να μην επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί τους με τα έξοδα μισθοδοσίας του συμβασιούχου προσωπικού αλλά ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας.
  • Αύξηση στους μισθούς
  • Ένταξη στα ΒΑΕ».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου