ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

μεγάλα-προβλήματα-από-την-κακοκαιρία-693267

Βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα, Σάββατο.Συγκεκριμένα τοπικές ομίχλες θα παρατηρηθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη.

Χθες, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σάρωσε την Αττική από τις 20.30 έως τις 23.00, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους δρόμους πτώσεις δέντρων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές

Ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με ριπές ανέμων και κεραυνούς ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του φαινομένου. Τα περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα και τους ισχυρούς ανέμους εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, το Μαρούσι, τον Κορυδαλλό, το Κερατσίνι και το Χαϊδάρι.

Είκοσι κλήσεις για κοπές δέντρων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, στη Γλυφάδα, τον Πειραιά, το Ψυχικό και τον Αγιο Δημήτριο.

Χάος στην Αργολίδα

Τεράστια προβλήματα δημιούργησε η καταιγίδα που ξέσπασε στην Αργολίδα το βράδυ της Παρασκευής.

Περισσότερα από 30 δέντρα ξεριζώθηκαν και τα περισσότερα από αυτά έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ κόβοντας την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές

Δέντρα έπεσαν στο Άργος στο περιφερειακό για Μύλους, ενώ στην περιοχή του νοσοκομείου έσπασε μια τεράστια τζαμαρία από κατάστημα, αλλά και μια διαφημιστική πινακίδα από ταράτσα κρέμεται απειλητικά στο δρόμο.

Στο Ναύπλιο έπεσαν δέντρα, στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου στη βόρεια πύλη, στο δρόμο για Πυργιώτικα, στα Λευκάκια και στο κέντρο της Ασίνης και δύο δέντρα στο Αργολικό. Επίσης κολώνα της ΔΕΗ έπεσε πάνω σε δέντρο και σε σπίτι στην Κάντια Ναυπλίου.

Δυο απεγκλωβισμοί στην Κέρκυρα

Δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα. πλημμύρισαν σπίτια ενώ η πυροσβεστική προχώρησε σε δυο απεγκλωβισμούς ατόμων.

Ένας οδηγός στα Μωραΐτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Τα ακραία φαινόμενα, μέχρι αυτή την ώρα, φέρεται πως ήταν πιο έντονα στη νότια Κέρκυρα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια στο Μεσογγί και στα Μωραϊτικα.

Επιπλέον χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων δέντρων.

Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στην Αχαϊα και την Ηλεία

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πριν λίγο κατέρρευσαν χωμάτινοι όγκοι στην παλαιά εθνική οδό στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

Στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος του Λάππα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας αναφέρονται πτώσεις δέντρων. Στην οδό Φιλοποίμενος στην Πάτρα στο ύψος της Κανακάρη σημειώθηκε πτώση υλικών με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος και στο Αγρίνιο

Σε μεγάλο κομμάτι της πόλης προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος πριν από λίγη ώρα. Ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Βασίλης Βελλής δήλωσε πως τα προβλήματα προκλήθηκαν λόγο πτώσης γραμμής εντός της πόλεως. Την ίδια στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, μέχρι στιγμής, έχει δεχθεί πολλές τηλεφωνικές κλήσεις για προβλήματα, όπως πτώσεις δένδρων και άντληση υδάτων, τόσο στο κέντρο του Αγρινίου, όσο και σε περιοχές εκτός πόλης. Λόγω μάλιστα της κακοκαιρίας στην περιοχή της Γουριώτισσας εξετράπη της πορείας του αυτοκίνητο. Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων καταγράφονται στην οδό Γουρίτσας, ενώ φρεάτια είναι βουλωμένα, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι μεγαλύτερα εκτός Αγρινίου, αφού λόγω πτώσης δένδρων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 91ο χλμ Αγρινίου – Ιωαννίνων, ενώ μετά από λίγα λεπτά η κυκλοφορία διεξάγονταν μόνο από το ένα ρεύμα εκ περιτροπής με την καθοδήγηση της Τροχαίας Αγρινίου.

Καταγεγραμμένα μέχρι στιγμής υπάρχουν 30 συμβάντα, εκ των οποίων τα 25 είναι πτώσεις δένδρων, ενώ οι 5 περιπτώσεις είναι κλαδιά δένδρων πάνω σε καλώδια στης ΔΕΗ και γι αυτό προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος.

Υπήρξαν επίσης 5 εγκλωβισμοί σε ασανσέρ, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα τελικά, αφού όλα τελείωσαν καλά για τους εγκλωβισμένους.

Σημαντικό είναι το πρόβλημα στην Κάτω Μυρτιά, διότι έπεσαν συνολικά 10 πλατάνια και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σε περίπου μιάμιση ώρα θα έχουν απομακρυνθεί εντελώς από τον δρόμο.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Από το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θα επηρεαστούν η Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου άλλα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου