LIFE STYLE

Δημήτρης Λιγνάδης : Το μαχαίρωμα ήταν από πρώην σύντροφό του – Νέα μαρτυρία από φοιτήτριά του

δημήτρης-λιγνάδης-το-μαχαίρωμα-ήταν-α-692946

Νέα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης Λιγνάδη, που έχει συνταράξει το πανελλήνιο, εμφανίζονται σιγά σιγά και η εικόνα που σχηματίζεται είναι αποκρουστική.

Ανθρωποι που γνώριζαν καλά τον γνωστό σκηνοθέτη, κατηγορούμενο πλέον για βιασμό κατά συρροή, συμβάλλουν στο έργο της αποκάλυψης της δράσης του, καταθέτοντας την προσωπική εμπειρία τους από τη συναναστροφή τους με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, που άλλωστε στο πλαίσιο της δραστηριότητας του ως δασκάλου υποκριτικής και θεάτρου έχει γνωρίσει πλήθος νεαρών ανθρώπων.

Μάλιστα όσοι έζησαν αυτές τις καταδικαστέες πράξεις ως θύματα ή ως «θεατές» όσο ακούν τις κατηγορίες περί αναξιόπιστων μαρτύρων και τις -αν μη τι άλλο- ομοφοβικές δηλώσεις της υπεράσπισης του Λιγνάδη φαίνεται να πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.

Η νέα μαρτυρία που «καίει» τον Δημήτρη Λιγνάδη, έρχεται από πρώην φοιτήτριά του, και φίλη του τότε συντρόφου του, ανατρέποντας τους ισχυρισμούς του για την επίθεση που είχε δεχθεί με μαχαίρι στο σπίτι του στην Κυψέλη, και αποκαλύπτοντας τις -τουλάχιστον- «τραβηγμένες από τα μαλλιά» διδακτικές μεθόδους του, αλλά και τις ανάρμοστες πράξεις του μέσα στην τάξη διδασκαλίας.

Τον μαχαίρωσε πρώην σύντροφός του

Πρώην φοιτήτριά του σε δημόσιο πανεπιστήμιο, αποκάλυψε στη Lifo ότι η επίθεση που δέχθηκε ο Λιγνάδης στο σπίτι του πριν από 19 χρόνια δεν ήταν από άγνωστο άτομο, όπως είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης, αλλά από πρώην σύντροφό του.

Τα όσα αφηγείται στη γνωστή ιστοσελίδα η κοπέλα, συνέβησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε για να διδάξει για ένα εξάμηνο, έμεινε ωστόσο τέσσερις μήνες.

Η ίδια τονίζει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε σχέση με ένα φοιτητή της σχολής. Σε αυτόν ο σκηνοθέτης είχε περιγράψει και το περιστατικό με το μαχαίρωμα στο σπίτι του.

«Για το μαχαίρωμα εμείς το μάθαμε από τον συμφοιτητή μας, που είχε σχέση μαζί του. Του το είπε ο Λιγνάδης. Και μάλιστα του είχε πει ότι τον μαχαίρωσε από ζήλια και έρωτα ο σύντροφός του, αυτό ισχυρίστηκε. Αυτό είχε πει στο παιδί τότε. […]»

Μάλιστα, η πρώην φοιτήτρια του Δημήτρη Λιγνάδη αφήνει αιχμές εναντίον του και για κακοποιητικές σχέσεις ακόμη και με τους συντρόφους του, λέγοντας χαρακτηριστικά για τον συμφοιτητή της που ήταν σε σχέση με τον Λιγνάδη, ότι «δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο η σχέση αυτή, αλλά ο συμφοιτητής μας στο τρίτο έτος εμφάνισε πολύ σοβαρά σημάδια κατάθλιψης, έπεσε στα ναρκωτικά και έκανε απόπειρες αυτοκτονίας.»

Είχε μηνυθεί και το 1984 για ασέλγεια

Στη μαρτυρία της πρώην φοιτήτριας του που καίει τον Λιγνάδη σημείο που ξεχωρίζει και σοκάρει είναι και αυτό που αφορά την μήνυση εναντίον του σκηνοθέτη για ασέλγεια κατά ανηλίκου το 1984. Μάλιστα ο 14χρονος ήταν παιδί φίλων του Λιγνάδη, με το ζευγάρι να αποσύρει τη μήνυση πριν φθάσουν στα Δικαστήρια.

Αυτός ειναι και ο λόγος που όταν την προηγούμενη εβδομάδα ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε στην Πέτρου Ράλλη για δακτυλοσκόπηση, διαπιστώθηκε ότι είχαν ξαναπάρει τα δακτυλικά αποτυπώματά του. Ωστόσο το ποινικό του μητρώο ήταν καθαρό γιατί οι γονείς του 14χρονου τότε, απέσυραν τελικώς την μήνυση γιατί φοβήθηκαν ότι θα έβλαπτε τον γιό τους.

Ειδικότερα, ο Λιγναδης φέρεται να προσπάθησε να προσεγγίσει τον 14χρονο γιο του φιλικού ζευταριού. Αρχικά χαϊδεύοντάς το, έπειτα επιμένοντας με τηλέφωνα στα οποία του έλεγε «αυτή είναι η φύση σου και πρέπει να την αποδεχτείς».

Το παιδί έφτασε στο σημείο απόπειρας αυτοκτονίας. Οι γονείς του τον μετέφεραν έγκαιρα στο νοσοκομείο και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο μικρός ένα χρόνο μετά τους είπε τι τον οδήγησε σε αυτό το σημείο…

Αυνανιζόταν μέσα στην τάξη

Αποκάλυψη που σοκάρει είναι και ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αυτοϊκανοποιούνταν μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, αλλά και οι περίεργες σε βαθμό καχυποψίας μέθοδοι που ακολουθούσε για να διδάξει.

Ειδικότερα, η Α.Α. περιγράφει ένα περιστατικό που προκαλεί αποτροπιασμό. «Μία μέρα που είχαμε μάθημα μαζί του πήγαμε να καθίσουμε κανονικά στην αίθουσα. Εγώ, δυστυχώς, κάθισα στην πρώτη σειρά και λίγο διαγώνια από την έδρα, οπότε τον έβλεπα από τη μέση και κάτω. Είχε γυμνό αυτό το σημείο του σώματος του και αυνανιζόταν. Αυτός με είδε που ξαφνιάστηκα και απλώς μειδίασε συνεχίζοντας αυτό που έκανε. Μετά τελείωσε, κουμπώθηκε και σηκώθηκε να συνεχίσει το μάθημα.»

Σε ό,τι αφορά τις διδακτικές μεθόδους του, η Α.Α λέει χαρακτηριστικά ότι «έβαζε τις κοπέλες να μαλώνουν και τα αγόρια να γλύφουν το πάτωμα. Τότε λέγαμε ότι μάλλον θα πρόκειται για αιρετικές μεθόδους ενός δημιουργικού καλλιτέχνη, λέει χαρακτηριστικά.

Όταν τον μαχαίρωσαν στο σπίτι του πριν από 19 χρόνια – Πώς σώθηκε & τι είχε πει αργότερα ο ηθοποιός

Στο μακρινό παρελθόν, και συγκεκριμένο πριν από 19 χρόνια, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε βρεθεί στο προσκήνιο καθώς «άγνωστος» είχε μαχαιρώσει τον σκηνοθέτη και ηθοποιό στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Όργιο φημών γύρω από το περιστατικό

Τότε υπήρχε όργιο φημών σχετικά με την ταυτότητα του ατόμου που μαχαίρωσε τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Σύμφωνα τότε με το αστυνομικό δελτίο, ο «άγνωστος» εισέβαλλε στο σπίτι του σκηνοθέτη με ένα μαχαίρι και τραυμάτισε βαριά τον σκηνοθέτη με μαχαιριές στην πλάτη από τις οποίες κινδύνευσε να χάσει τον πνεύμονά του.

«Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες γι’ αυτή την ιστορία, δεν ξέρω τις λεπτομέρειες που κάποιος ίσως ήθελε να ακούσει, ξέρω όμως ότι κινδύνευσε χοντρά η ζωή μου. Με το που βγήκα από την Εντατική πήγα σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου Σωτηρία» είχε πει αργότερα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ενθυμούμενος τα όσα εφιαλτικά είχε ζήσει.

«Έξω από το παράθυρο είδα ένα δέντρο και είπα ‘τι ωραίο χρώμα που είναι το πράσινο, τι ωραία που είναι η ζωή»» είχε συμπληρώσει.

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης είχε πει: «Πράγματι κινδύνευσε η ζωή μου. Ήμουν χύμα στο πάτωμα του σπιτιού μου. Ετοιμοθάνατος», λέει, και συνεχίζει: «ξαφνικά, κατάλαβα ότι άνθρωποι της γειτονιάς, που δεν τους έδινα καμία σημασία, είχαν μαζευτεί γύρω μου και μου φάνηκαν πολύ όμορφοι. Βυθιζόμουν στον θάνατο και τους έβλεπα: ήταν ωραίοι, παντού γύρω μου υπήρχαν ωραία χρώματα».

Πώς σώθηκε

Βαριά τραυματισμένος και έχοντας χάσει πολύ αίμα ο Λιγνάδης καταφέρνει να φτάσει από το διαμέρισμά του στο πεζοδρόμιο της οδού Ιθάκης όπου τον βλέπουν οι θαμώνες ενός καφενείου και καταφεύγει εκεί μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο.

Τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Σωτηρία και στο πλευρό του είναι φίλος του και γνωστός ηθοποιός. Άμεσα υπάρχει κινητοποίηση καθώς κινδύνεψε η υγεία του Λιγνάδη ενώ γίνεται έκκληση για αίμα σε συναδέλφους του ηθοποιούς.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίνεται σκόπιμο να μεταφερθεί στην εντατική και χειρουργείται, ενώ για το επίμαχο επεισόδιο γίνονται ανακρίσεις, λαμβάνονται καταθέσεις και η υπόθεση μπαίνει τελικά στο συρτάρι.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου