ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Μήνυση κατά αστυνομικών από φοιτητή που τραυματίστηκε στα επεισόδια

απθ-μήνυση-κατά-αστυνομικών-από-φοιτη-692870

Μήνυση κατά αστυνομικών θα καταθέσει ο ένας εκ των 31 συλληφθέντων από τα επεισόδια στο ΑΠΘ, που τραυματίστηκε στο μάτι κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, μετά από την εισαγγελική παρέμβαση που ζήτησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, «αστυνομικές δυνάμεις μαζεύτηκαν έξω από τον χώρο του ΑΠΘ στην Εγνατία και αναίτια μπήκαν μέσα, έσπασαν την κατάληψη και επιτέθηκαν στους φοιτητές που ήμασταν έξω από το κτήριο».

«Επιτέθηκαν πάνω μου τέσσερις-πέντε αστυνομικοί. Χωρίς να καταλάβω με χτύπησαν και με έριξαν κάτω. Δεν αντιστάθηκα, μου πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια με οδήγησαν μαζί με άλλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης» συνέχισε.

Όπως είπε, «η καταστολή, όπως λένε και τα συνθήματά μας, δεν θα περάσει. Θεωρούμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Ο αγώνας μας για να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μας, για να ανοίξουν χωρίς να έχουμε αστυνομία μέσα, αλλά αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε για να σπουδάζουμε με αξιοπρέπεια και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θα συνεχίσουμε».

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Ο συνήγορός του, Βασίλης Τομπουλίδης ανέφερε: «Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων».

«Ο συγκεκριμένος είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και αναίτια τον άρπαξαν πέντε αστυνομικοί, τον έβαλαν κάτω σε δευτερόλεπτα, τον χτύπησαν στο μάτι όπως είδατε με μπουνιές, κλωτσιές, του φόρεσαν χειροπέδες, έχουμε ιατρικές γνωματεύσεις» πρόσθεσε.

Παράλληλα σημείωσε πως θα ζητήσουν δικαστική εξέταση «και για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και σήμερα στο δικαστήριο με τον συνωστισμό που δεν πήραν κανένα μέτρο για Covid και αγνοούσαν παντελώς τις συστάσεις μας».

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου