ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 1.700 πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

πάνω-από-1-700-πρόσφυγες-στο-λιμάνι-του-πει-69185

Περίπου 1.760 πρόσφυγες φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Λιμενικού το βράδυ της Παρασκευής.

Το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι κατέπλευσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 1» με 488 πρόσφυγες από τη Λέσβο (383 άτομα) και τη Χίο (105 άτομα). Σε λίγη ώρα αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» που μεταφέρει 200 πρόσφυγες επίσης από τη Χίο.

Εντός της ημέρας αναμένεται επίσης από τα Δωδεκάνησα το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας». Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση μεταφέρει 112 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται για ακόμη μία ημέρα μέλη του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες θα διανείμουν τρόφιμα, ενώ δύο ομάδες από τον ΟΗΕ θα μεταβούν στους επιβατικούς σταθμούς προκειμένου να δώσουν πληροφόρηση στους πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους, για το πώς μπορούν να αιτηθούν άσυλο ή αν κάποιοι επιθυμούν να γυρίσουν στις χώρες καταγωγής τους και πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου