ΕΛΛΑΔΑ

Στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στην ΕΛΔΥΚ ο Αλέξης Τσίπρας

στον-τύμβο-της-μακεδονίτισσας-και-στη-688135

Φόρο τιμής στους πεσόντες στην Κύπρο απέτισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν την αναχώρησή του από τη Μεγαλόνησο για τη Ρώμη.

Το πρωί επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου συνομίλησε με συγγενείς των αγνοουμένων και τους διαβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού θέματος.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Κύπριο υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαϊδη βρέθηκε, στο χώρο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας στις 10 το πρωί. Άγημα της Εθνικής Φρουράς και η Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς απέδωσαν τιμέ, και ο στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στους συγγενείς των αγνοουμένων πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί και σε διεθνή φόρα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα των αγνοουμένων, καθώς είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας. Έχετε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας, τους είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον κ. Φωκαϊδη, αλλά και τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκο Κενεβέζο, επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Αρχικά ενημερώθηκε από τον Διοικητή της μονάδας για τα προβλήματα, τις δυνατότητες αλλά και το αξιόμαχο της Μονάδας. Μετά την ενημέρωση επιθεώρησε το άγημα της ΕΛΔΥΚ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Κατόπιν, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Στρατιωτικό Μουσείο της ΕΛΔΥΚ που βρίσκεται στο στρατόπεδο της Μαλούντας και στη συνέχεια Απευθυνόμενος στους στρατιώτες, ο κ. Τσίπρας είπε: «Υπηρετείτε σε μια ιστορική Φρουρά, σε μια ιστορική Δύναμη και ξέρετε όλοι σας τι σημαίνει αυτό», είπε απευθυνόμενος στους οπλίτες. Πάνω από όλα θα ήθελα να σας πω ότι υπηρετείτε αξίες, διότι η πατρίδα μας είναι συνυφασμένη με αξίες: την αξία του αγώνα για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δικαιοσύνη. Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου είναι ταγμένη να υπερασπίζεται εδώ στην Κύπρο τις αξίες αυτές επί τη βάση του διεθνούς δικαίου».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο στρατόπεδο, ο πρωθυπουργός μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, από όπου αναχώρησε στις 12:50 για τη Ρώμη.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου