ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνο ελεύθερης κοινοβουλευτικής συμβίωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

σύμφωνο-ελεύθερης-κοινοβουλευτικής-686810

Σύμφωνο ελεύθερης κοινοβουλευτικής συμβίωσης, το οποίο θα επιτρέψει σε κάθε κυβερνητικό εταίρο να ακολουθήσει τη δική του ατζέντα, προαναγγέλλουν ότι θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Οι δύο πόλοι της νέας συγκυβέρνησης επιδιώκουν να εκπέμψουν το μήνυμα ότι δεν σκοπεύουν να αντιγράψουν το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου. Τα δύο κόμματα ξεκαθαρίζουν, σύμφωνα με Τα Νέα, ότι δεν θα ψηφίσουν νομοσχέδια που είναι αντίθετα στις αρχές τους.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορεί να βρεθούν απέναντι σε διάφορα ζητήματα και νομοσχέδια εφόσoν φτάσουν στη Βουλή, με αποτέλεσμα είτε να καταψηφιστούν, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι προκειμένου να γίνουν νόμοι του κράτους.

Η ατζέντα αυτή περιλαμβάνει αλλαγές κυρίως στο κοινωνικό πεδίο, όπου οι θέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι διαφορετικές.

Ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη σπεύσει, μάλιστα, να διακηρύξει ότι στο ζήτημα της άμεσης χορήγησης ιθαγένειας σε δεύτερης γενιάς μετανάστες, η διαφωνία των ΑΝΕΛ είναι απόλυτη, ενώ δεν πρόκειται να στηρίξουν στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που θα επιφέρει αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας-κράτους.

«Αν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο στις αρχές και ιδίως στις κόκκινες γραμμές μας, δεν θα το ψηφίσουμε» έχει δηλώσει ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα αυτό έχει συζητηθεί ήδη μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου, οι οποίοι θεωρούν ζωτικής σημασίας τα δύο κόμματα να έχουν το δικό τους πεδίο ελευθερίας στη Βουλή.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου