ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωσε “υπέρ του μαζικού κινήματος”

δήλωσε-υπέρ-του-μαζικού-κινήματος-851206

Με τις απολογίες των Παύλου Σερίφη και Σωτήρη Κονδύλη συνεχίσθηκε χθες στο εφετείο η δίκη της 17Ν. Ο Π.Σερίφης καταδίκασε τη δράση της οργάνωσης και επανέλαβε ότι είναι αθώος. Ο Σ.Κονδύλης παραδέχθηκε ότι ήταν μέλος της 17Ν έως το 1996.
«Είμαι αθώος. Είμαι υπέρ του μαζικού κινήματος» είπε στην απολογία του ο Παύλος Σερίφης.
Το δικαστήριο στη συνέχεια ανέγνωσε την ανακριτική απολογία του Π. Σερίφη, χωρίς να δηλωθεί κάποια αντίρρηση για αυτό από την υπεράσπισή του.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Π. Σερίφης απολογούμενος στην ανάκριση, χωρίς να έχει μιλήσει στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, είχε μιλήσει και για τους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον αθωωθέντα πρωτόδικα Γιάννη Σερίφη, ο οποίος δικάζεται και πάλι κατόπιν έφεσης που άσκησε ο εισαγγελέας.
Μετά την ανάγνωση της ανακριτικής απολογίας, ο Π. Σερίφης αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δικαστών ή συγκατηγορουμένων του και παρέπεμψε στο συνήγορό του.
Τότε η υπεράσπιση των Γιάννη Σερίφη και Νίκου Παπαναστασίου ζήτησε να αναγνωστούν από το δικαστήριο και τα αποσπάσματα των πρακτικών της πρώτης δίκης με την απολογία του Παύλου Σερίφη, όπου ανακαλούσε όσα είχε πει στην ανάκριση με τον ισχυρισμό ότι αποτελούν προιόν πιέσεων και απειλών εκ μέρους των διωκτικών αρχών.
Με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης, ο συνήγορος του Παύλου Σερίφη δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του εναντιώνεται στην ανάγνωση των πρακτικών της πρώτης δίκης «διότι έχει αλλάξει υπερασπιστική γραμμή».
Τότε ο αναπληρωτής εισαγγελέας επισήμανε στον κατηγορούμενο ότι στην πρώτη δίκη δήλωσε πως τα όσα είχε πει στην ανάκριση είναι σενάρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και τον ρώτησε αν συνεχίζει και σήμερα να προβάλλει τον ίδιο ισχυρισμό. Η απάντηση του δικηγόρου του Παύλου Σερίφη ήταν ότι ο εντολέας του ούτε τα καταγγέλλει ούτε τα διαψεύδει. Και ο συνήγορος πρόσθεσε:
«Δεν ασχολούμαστε με αυτό το θέμα. Έχετε μια ανακριτική απολογία και το δικαστήριο θα κρίνει ελεύθερα αν αυτή η απολογία περιέχει ακριβή και ανακριβή στοιχεία.»
Ο συνήγορος του Γιάννη Σερίφη είπε από την πλευρά του ότι το τι λέει ο κάθε κατηγορούμενος δεν έχει σημασία διότι υπάρχει η περιοριστική αρχή του «ένοχος ένοχον ου ποιεί».
Στη συνέχεια απολογήθηκε ο Σωτήρης Κονδύλης ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν μέλος της οργάνωσης μέχρι το 1996. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είπε πως κατά τη διάρκεια συναντήσεων με το Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλα άτομα που εκείνος υπέθετε ότι ήταν μέλη της οργάνωσης, είδε και τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.
Τον τελευταίο του τον σύστησαν, όπως είπε, ως «Λάμπρο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου