ΕΛΛΑΔΑ

«Πρόβα» για μεγαλύτερο χτύπημα, η έκρηξη στο Κολωνάκι

πρόβα-για-μεγαλύτερο-χτύπημα-η-έκρη-677578

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για την βομβιστική επίθεση στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στο μικροσκόπιο των αρχών είναι οι κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό των δραστών.

Υπάρχουν βίντεο και γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν οι κινήσεις των ατόμων και συγκεκριμένα πώς έφτασαν στην είσοδο του ιερού ναού. Θεωρείται πιθανό μετά την τοποθέτηση του βομβιστικού μηχανισμού να έφυγαν προς τα Εξάρχεια, όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή είναι έντονος και ο προβληματισμός από το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Οι αρχές δεν αποκλείουν να βρισκόμαστε μπροστά στην εμφάνιση μίας νέας γενιάς τρομοκρατών. Πιο αναλυτικά η αντιτρομοκρατική «βλέπει» μία «πρόβα» για ένα μεγαλύτερο χτύπημα.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της αστυνομίας και του επιτελείου της αντιτρομοκρατικής, τα άτομα αυτά δεν έχουν ακόμη την τεχνογνωσία για να φτιάξουν έναν μηχανισμό που θα προξενήσει μεγαλύτερες ζημιές. Πιθανολογούν ότι πρόκειται για άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που θέλουν να περάσουν σε ένα ανώτερο επιχειρησιακό επίπεδο.

Βίντεο – ντοκουμέντο

Ένα βίντεο τραβηγμένο από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται μέσα σε είσοδο πολυκατοικίας αποτυπώνει τη στιγμή της έκρηξης της βόμβας στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το βίντεο που έφερε στο φως το δελτίο του ALPHA απεικονίζει μια πολύ δυνατή λάμψη και έναν άνθρωπο που τρέχει.

Υπενθυμίζουμε ότι από την έκρηξη του μηχανισμού που βρισκόταν μέσα σε ένα κουτί από παπούτσια τραυματίστηκαν ο νεωκόρος της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη αλλά κι ένας αστυνομικός.

Πηγή:skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου