ΕΛΛΑΔΑ

Ενταση με Κούγια στη δίκη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα

ενταση-με-κούγια-στη-δίκη-γιακουμάκη-σ-675977

Αναταραχή προκλήθηκε σήμερα (Τρίτη) στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, όπου συνεχίστηκε η δίκη για τις ευθύνες της Γαλακτοκομικής Σχολής στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του κατηγορουμένου πρώην διευθυντή της Σχολής, ισχυρίστηκε ότι ο μάρτυρας Νίκος Δάβρης (σπουδαστής στη Σχολή) μπορεί να ανέπτυξε σχέσεις με το περιβάλλον της οικογένειας του Βαγγέλη, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα όσα είπε στο δικαστήριο. Μάλιστα, ο κ. Κούγιας άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι μπορεί να πλήρωσαν τα έξοδα του σπουδαστή για να έρθει στην Ελλάδα από τη Βραζιλία και να παραστεί στο δικαστήριο. Ρώτησε δε έναν μάρτυρα για το κατά πόσο γνωρίζει τις σχέσεις του κ. Τσούκαλη με το Δάβρη και το κατά πόσο ξέρει ποιος πλήρωσε το εισιτήριό του για να έρθει στην Ελλάδα. Ο Νίκος Δάβρης την περασμένη Παρασκευή είχε καταθέσει ότι είχε ενημερώσει για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης τόσο τον διευθυντή όσο και την υπεύθυνη της Εστίας δίνοντας λεπτομέρειες για τα όσα είχαν συμβεί όταν ακόμα φοιτούσε στη Σχολή.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Τσούκαλης, εκπρόσωπος της οικογένειας Γιακουμάκη, αρνείται τις κατηγορίες του κ. Κούγια και αναφέρει ότι «κανείς δεν πλήρωσε τα έξοδα του Δάβρη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνει άρση απορρήτου στο κινητό μου τηλέφωνο για να αποδειχθεί ότι ούτε καν είχε μιλήσει με τον σπουδαστή. Όλα αυτά είναι ψέματα».

Οι καταθέσεις μαρτύρων

Σήμερα, εξετάστηκαν ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ένας σπουδαστής που φοίτησε στην Γαλακτοκομική Σχολή, την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, καθώς και η υπεύθυνη της εταιρείας, που είχε αναλάβει την φύλαξη της Σχολής.

Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είπε, πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του 20χρονου και πως άλλοι σπουδαστές του είχαν πει, ότι τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι Κρητικοί δημιούργησαν δύο φορές πρόβλημα στον άτυχο νέο. Στις ερωτήσεις της Έδρας, αλλά και του συνηγόρου υπεράσπισης του διευθυντή, Αλέξη Κούγια, ο μάρτυρας είπε, πως ο Βαγγέλης ποτέ δεν του μίλησε για τον λόγο που άλλαξε δωμάτιο, τον Μάρτιο του 2014, ενώ όπως ανέφερε, ήταν κλειστός στον εαυτό του.

Η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης κατέθεσε στο Δικαστήριο, ότι υπήρχε ένα τετράδιο συμβάντων όπου οι φύλακες της κάθε βάρδιας έγραφαν ό,τι συμβαίνει στην Σχολή κάθε 24ωρο και ότι στη συνέχεια, το πρωί, λάμβαναν γνώση οι καθηγητές και ο διευθυντής. Μάλιστα, κατέθεσε πως στην αντίληψή της δεν είχε πέσει κάτι σε βάρος του σπουδαστή, αλλά ούτε και οι υπάλληλοί της είχαν αντιμετωπίσει ή αντιληφθεί κάποιο συμβάν.

Η μάρτυρας επίσης κατέθεσε, ότι τον Μάρτιο του 2014, ο διευθυντής της Σχολής την κάλεσε να συμμετέχει σε σύσκεψη, με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και της συνέστησε καλύτερη επιτήρηση και φύλαξη στο χώρο.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου