ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γιακουμάκη: Πόλεμος Κούγια με μάρτυρα της δίκης. Γιατί τον κατηγορεί

δίκη-γιακουμάκη-πόλεμος-κούγια-με-μάρ-674610

Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο λόγος γιατί έχει ξεσπάσει έντονη διαμάχη μεταξύ του συνήγορου του κατηγορουμένου πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Αλέξη Κούγια και του μάρτυρα Νίκου Δάβρη. Ο κ. Κούγιας τονίζει ότι ο μάρτυρας κ. Δάβρης δεν θα έπρεπε την περασμένη Παρασκευή αιφνιδίως και με την απουσία του να προβεί σε κατάθεση. Παράλληλα ο κ. Κούγιας κατηγορεί τον μάρτυρα ότι έχει αναπτύξει «περίεργες» σχέσεις με τον Γίωργο Τσούκαλη ο οποίος είναι εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Νίκος Δάβρης μάρτυρας της δίκης, θέλησε να απαντήσει στις κατηγορίες του Αλέξη Κούγια με μια ανάρτηση-παρέμβαση στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με έκπληξη διαπίστωσα τα λεγόμενα του κυρίου Κούγια για δήθεν επηρεασμού της γνώμης μου από την οικογένεια και ότι η γνωριμία μου με τον κύριο Τσούκαλη έγινε τον καιρό που ήμουν στην Βραζιλία και ότι εκείνος μου έκλεισε το εισιτήριο για να έρθω στην Ελλάδα. Ο κύριος Κούγιας θα έπρεπε πρώτα να διαβάζει καλά την υπόθεση του και ύστερα να κάνει δηλώσεις. Σχετικά με το εισιτήριο που ισχυρίστηκε ότι μου το έκλεισε ο κύριος Τσούκαλης σας παραθέτω μια φωτό στην οποία φαίνεται η ημέρα που επέστρεψα στην Ελλάδα καθώς και το ποιος μου έκλεισε το εισιτήριο ώστε να σταματήσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες προς το άτομο μου ο κύριος Κούγιας. Επίσης, αν έχει καμιά αμφιβολία για την κατάθεση μου τον προκαλώ να ανατρέξει στης κατάθεσης μου στην ΓΑΔΑ, καθώς και στην ανακρίτρια σταΓιάννενα και να της αντιπαραβάλει για να δει το τι έχω πει ίσως έτσι μάθει ότι το όνομα μου είναι Δάβρης και όχι Δάβρος – Γάβρος, όπως με φώναζε στην αίθουσα του δικαστηρίου».

Ακόμη, ο Νίκος Δάβρης παραπέμπει τον κ. Κούγια στην κατάθεση που είχε δώσει πολλούς μήνες νωρίτερα στους αστυνομικούς και είχε αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος, στην οποία τόνιζε ότι είχε ενημερώσει τον διευθυντή και την υπεύθυνη της Εστίας για τα βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη:

«Τέσσερις μήνες αφότου γνώρισα τον Βαγγέλη, είδα πλέον ένα Βαγγέλη που έσβηνε. Όταν λέω έσβηνε εννοώ ότι έχανε το λαμπερό του χαρακτήρα και το γέλιο του. Ρωτώντας έμαθα ότι συγκεκριμένα πέντε άτομα του έκαναν καψώνια και αυτός ήταν ο λόγος που είχε αλλάξει η συμπεριφορά του. Είχα ακούσει ότι τον έκλειναν στην ντουλάπα και του λέγανε ‘είσαι τζουκ-μποξ, τραγούδα για να βγεις. Μία μέρα όμως μίλησα με ένα συγκεκριμένο άτομο που γνώριζα καλύτερα και με αυτά που μου είπε ότι τράβαγε ο Βαγγέλης κατέβηκα αμέσως κάτω στην υπεύθυνη της Εστίας και της είπα ‘πάνω στην εστία είναι ένα παιδί που το βασανίζουνε και αν δεν το προσέξετε θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου