ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος – εκπρόσωπος Frontex: Τρία τα περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες σε μία εβδομάδα

έβρος-εκπρόσωπος-frontex-τρία-τα-περιστατ-671941

Να ανεβάσει την ένταση στον Έβρο επιχειρεί για άλλη μία φορά η Τουρκία. Η γειτονική χώρα συνεχίζει τις προκλήσεις καθώς όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν τρία περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες στα χερσαία σύνορα, κοντά στην περιοχή του Τυχερού, ενώ μάρτυρες των επεισοδίων έγιναν περίπολοι της Frontex, που αποτελούνταν από Έλληνες και Γερμανούς συνοριοφύλακες.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Frontex, Κρις Μπορόβσκι μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. ” Ήταν τρία περιστατικά. Δύο την Παρασκευή και ένα την Κυριακή. Στα δύο εμπλέκονταν άνθρωποι που φαίνεται πως ήταν κοντά σε ένα στρατιωτικό όχημα, στο άλλο, ήταν κοντά σε κάποιας μορφής κτίριο. Οι συνοριοφύλακες πιστεύουν ότι είδαν ανθρώπους που φορούσαν στολές, αλλά είναι δύσκολο να πούμε κάτι παραπάνω από αυτό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ξέρετε αυτό συνέβαινε στο παρελθόν, θυμάμαι αρκετά αντίστοιχα περιστατικά να συμβαίνουν πέρυσι τέτοια εποχή, αλλά νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε εδώ κι αρκετούς μήνες” πρόσθεσε αναφορικά με τα επεισόδια των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψαν στις αναφορές τους οι συνοριοφύλακες, την Παρασκευή, Τούρκοι στρατιώτες που αντελήφθησαν την παρουσία περιπόλου στην ελληνική πλευρά των συνόρων, έστρεψαν τα φώτα προς το μέρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων και πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της FRONTEX έστειλε μια επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενημερώνοντας για το περιστατικό. Και ζήτησε από τους συνοριοφύλακες να διασφαλίσουν πως φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και να λάβουν επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα ώστε να το αντιμετωπίσουν.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου