ΕΛΛΑΔΑ

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιζήσαντες του Norman Atlantic

πολλά-προβλήματα-αντιμετωπίζουν-οι-ε-671368

Πολλά προβλήματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τόσο οι επιζήσαντες όσο και οι συγγενείς αυτοκινητιστές των θυμάτων του Norman Atlantic, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν χθες με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Φορτηγών (ΟΦΑΕ).

Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έχει προωθηθεί καμιά ρύθμιση για τις οφειλές προς τις τράπεζες, την ασφαλιστική κάλυψη των εμπορευμάτων, την έκδοση βεβαιώσεων για τα φορτηγά που κάηκαν, την καταβολή αποζημιώσεων και τη χορήγηση άτοκων δανείων για την αγορά νέων αυτοκινήτων.

Παράλληλα δεν υπήρξε καμία ψυχολογική στήριξη, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης: «Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το τέρας της γραφειοκρατίας για την έκδοση νέων αδειών – πινακίδων, την ψυχολογική υποστήριξή τους (παραπέμπονται από τα νοσοκομεία σε ραντεβού στο μακρινό μέλλον), αλλά και τις νομικές εμπλοκές που έχουν παρουσιαστεί με ελληνικές και ιταλικές αρχές».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Κενανίδη, «έχει να κάνει με την ασφάλισή τους, καθώς καλούνται ακόμα και σήμερα να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, ζήτημα για το οποίο απαιτείται άμεση νομοθετική παρέμβαση».

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου