ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ : Θετικοί στον κοροναϊό 16 ασθενείς στο Δρομοκαΐτειο

ποεδην-θετικοί-στον-κοροναϊό-16-ασθενε-670471

Συρροή κρουσμάτων κοροναϊού , αποκάλυψε η ιχνηλάτηση ενός περιστατικού στο Δρομοκαΐτειο.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και εργαζόμενο στο Δρομοκαΐτειο, το συμβάν ξεκίνησε στο γηροψυχιατρικό τμήμα, όπου νοσηλεύονται ηληκιωμένοι ψυχικά ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα.

Μία ασθενής εμφάνισε υψηλό πυρετό και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό. Διακομίσθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Κρατικό της Νίκαιας, αλλά δεν εισήχθη για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η ασθενής επέστρεψε την επόμενη μέρα στο Δρομοκαΐτειο, με…ταξί. Ενημερώθηκε ο οδηγός του οχήματος, ενώ ξεκίνησε ιχνηλάτηση, από την οποία βρέθηκε στο γηροψυχιατρικό τμήμα 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στον ιό.

«Επειδή δεν τους δέχονται για νοσηλεία τώρα πιά τα γενικά νοσοκομεία λόγω πίεσης, δόθηκε εντολή να νοσηλευθούν στο Δρομοκαΐτειο. Ένα χρόνιο τμήμα μετατράπηκε σε κλινική κοροναϊού και νοσηλεύει 8 περιστατικά. Οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα μαζί με (αρνητικούς στον ιό) ψυχικά ασθενείς» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, προειδοποιώντας για μεγάλη επικινδυνότητα διασποράς του ιού.

Στα τμήματα δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή και όπως σημειώνει, η φροντίδα των ασθενών είναι δύσκολη, καθώς τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές, μετά το απόγευμα, δεν υπάρχει παθολόγος, ακτινολογικό και μικροβιολογικό τμήμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου