ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στη Βουλή: Ο Ιάσονας δίνει ζωή -Άρχισε η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του

τροχαίο-στη-βουλή-ο-ιάσονας-δίνει-ζωή-668442

Στα νοσηλευτικά ιδρύματα βρίσκονται από χθες το βράδυ τα όργανα του 23χρονου Ιάσονα ο οποίος ήταν από την περασμένη Παρασκευή κλινικά νεκρός όταν υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, αρμόδιο για την ασφάλεια της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, συγκρούστηκε με τη μηχανή του, έξω από την είσοδο της Βουλής.

Η οικογένεια του άτυχου μοτοσικλετιστή έβαλε τις απαραίτητες υπογραφές και χθες το μεσημέρι ξεκίνησε η διαδικασία για την αφαίρεση και τη δωρεά των οργάνων ώστε να δώσουν ζωή σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Από την Παρασκευή, αμέσως μετά το τροχαίο ο άτυχος νεαρός υποβλήθηκε σε επέμβαση στον Ευαγγελισμό γιατί είχε μεγάλο αιμάτωμα στο κεφάλι του, όμως δεν μπόρεσε να ανατραπεί η πορεία της υγείας του.

Η μητέρα του 23χρονου από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι ο γιος της παρέμενε κλινικά νεκρός μίλησε αποκαλύπτοντας πως η οικογένεια του Ιάσονα θα δωρίσει τα όργανά του. «Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Μόλις έγινε το τεστ όπου επιβεβαιώθηκε ότι ο Ιάσονας είναι κλινικά νεκρός, έγινε και το τεστ για να επιβεβαιωθεί ότι είναι και εγκεφαλικά νεκρός. Μόλις επιβεβαιώθηκε ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Χθες, όταν η οικογένεια υπέγραψε ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων από τον 23χρονο Ιάσονα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Γιώργο Παπαθεοδωρίδη, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr τα όργανα του Ιάσονα είναι η καρδιά, δυο νεφρά, ήπαρ, πνεύμονες, μάτια και δέρμα. «Η δωρεά έγινε χθες και δόθηκαν τα όργανα. Ακόμη δεν γνωρίζουμε για τους λήπτες. Τα όργανα έχουν πάει στα νοσοκομεία και αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Η καρδιά και οι πνεύμονες έχουν πάει στο Ωνάσειο, το ήπαρ στο Λαϊκό ενώ και τα νεφρά αναμένουν τον λήπτη τους από την λίστα που υπάρχει. Σύμφωνα με τη διαδικασία μόλις βρεθεί ο λήπτης οι αρμόδιοι γιατροί βλέπουν και τα στοιχεία του δωρητή και προχωρούν στη μεταμόσχευση. Το δέρμα το οποίο πήραν από τον νεαρό μοτοσικλετιστή θα δοθεί σε εγκαυματίες.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου