LIFE STYLE

Οργισμένη ανάρτηση Γιώργου Πυρπασόπουλου: «Ποιος είναι το ζώο κύριε Λιβαθινέ;»

οργισμένη-ανάρτηση-γιώργου-πυρπασόπ-668240

Με ιδιαίτερο σκληρό τρόπο σχολίασε ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος την καταγγελία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών κατά του Στάθη Λιβαθινού.

Ο πρώην καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και καλλιτεχνικός διευθυντής του κατηγορείται για προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά προς τους εκπροσώπους των καλλιτεχνών με αναπηρία πριν από τρία χρόνια.

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών κατήγγειλαν το γεγονός στον ΣΕΗ με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο να κάνει μια οργισμένη ανάρτηση στο Twitter.

«Ποιος είναι το ζώο κύριε Λιβαθινέ;»

Αναλυτικά η καταγγελία

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών πήρε την απόφαση να καταγγείλει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) την προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά που εισέπραξαν εκπρόσωποί της από τον Στάθη Λιβαθινό, πριν από τρία χρόνια. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην καταγγελία τους, η οποία κατατέθηκε στις 11 Μαρτίου στο ΣΕΗ, αφορμή της συνάντησης τους, τον Δεκέμβριο του 2017, με τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήταν ο αποκλεισμός κωφού υποψηφίου από τις εισαγωγικές εξετάσεις της δραματικής σχολής παρά το γεγονός ότι έχει καταργηθεί ο όρος της «αρτιμέλειας», που προβλεπόταν ως τότε με Προεδρικό Διάταγμα, για τις ιδιωτικές δραματικές σχολές.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως παρότι μετά από κινητοποιήσεις που πραγματοποίηθηκαν η ηγεσία του Εθνικού Θεάτρου, με την σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Πολιτισμού, δεσμεύθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ΑμεΑ και να συμβάλει στην επεξεργασία των αναγκαίων λειτουργικών και εκπαιδευτικών προσαρμογών που απαιτούνται για την απρόσκοπτη ένταξη των ΑμεΑ στο πλαίσιο της θεατρικής εκπαίδευσης, οι προθέσεις του Στάθη Λιβαθινού, έτσι όπως εκφράστηκαν στην κατ΄ιδίαν συνάντησή τους, αποδείχτηκαν αποδείχτηκαν εντελώς διαφορετικές. Ο ίδιος φέρεται να ήταν κάθετα αντίθετος στην προοπτική της συμμετοχής ατόμων με αναπηρία τόσο στα μαθήματα όσο και στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος είναι ένας από όσους θέλησαν να σχολιάσουν το θέμα. Με ένα story που ανάρτησε στο Instagram, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος αναρωτιέται: «Ποιος είναι το ζώο κύριε Λιβαθινέ;

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου