ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται το σχολικό έτος μέσα στον Ιούνιο

παρατείνεται-το-σχολικό-έτος-μέσα-στο-668189

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όπου και εξήγησε μεταξύ άλλων τι θα γίνει με την παράταση του έτους αλλά και τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

“Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια”, τόνισε η υπουργός, ενώ στη συνέχεια εξήγησε πως ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Μιλώντας μετά για την τηλεκπαίδευση η κ. Κεραμέως είπε πως αυτή λειτουργεί και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης.

Αναφερόμενη η υπουργός στην πιθανότητα παράτασης του σχολικού έτους, διευκρίνισε ότι θα γίνει μέσα στον Ιούνιο.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι, ενώ αναφερόμενη στα πανεπιστήμια είπε ότι υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. “Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις”, πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID.

Τέλος, όσο αφορά στα ταμπλετ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα “πέσουν” οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου