ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε superfood με κοκαΐνη

εξαρθρώθηκε-κύκλωμα-που-εισήγαγε-superfood-με-664814

Κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης από τη Βραζιλία στην Ελλάδα εισήγαγε με δέματα μέσω αερομεταφορών 36 κιλά αποξηραμένου φρούτου ACAI εμποτισμένο με κοκαΐνη το οποίο στη συνέχεια με χημικό διαχωρισμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα απέφερε 15 έως 18 κιλά καθαρής κοκαΐνης η αξία της οποία εκτιμάται σε μισό εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη χώρα μας ήρθαν 3 δέματα με 43 συσκευασίες του συγκεκριμένου αποξηραμένου φρούτου. Μάλιστα, το ίδιο κύκλωμα πριν από οκτώ μήνες είχε επιχειρήσει και πάλι τη μεταφορά κοκαΐνης, εμποτισμένη αυτή τη φορά σε ρούχα, στα οποία με ειδικό βράσιμο θα γινόταν η χημική διάλυση του ναρκωτικού.

Συνελήφθησαν έξι άτομα μεταξύ των οποίων και ο χημικός – «μάγειρας» του διαχωρισμού.

Από την ΕΛΑΣ αναζητούνται τρία ακόμα άτομα μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος με τα καρτέλ για τη μεταφορά της κοκαΐνη στη χώρας μας.

Αρχηγός και χρηματοδότης φαίνεται ένας Αλβανός υπήκοος ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα και βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές της Γερμανίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο φερόμενος αρχηγός οργάνωνε τη μεταφορά μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης με κοντέινερ η οποία δεν εξελίχθηκε εξαιτίας της σύλληψής του.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου