ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Σάββας: Πρόβλημα στον πνεύμονα εμφάνισε ο 30χρονος που τον δάγκωσε κόμπρα

άγιος-σάββας-πρόβλημα-στον-πνεύμονα-ε-661627

Σε καταστολή παραμένει ο 30χρονος που διατηρούσε μία κόμπρα ως κατοικίδιο στο διαμέρισμά του στου Ζωγράφου και η οποία τον δάγκωσε.

Αν και η κατάσταση της υγείας του – ψυχολόγου στο επάγγελμα και Κύπριου στην καταγωγή – είναι σταθερή με τον ίδιο να παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ του Αγίου Σάββα, οι γιατροί ανησυχούν διότι εντόπισαν πρόβλημα στον πνεύμονα του.

Πιθανόν ο ασθενής να έχει αναπτύξει σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας, κάτι που έχει θέσει σε συναγερμό την ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούν με επικεφαλής τη διευθύντρια της ΜΕΘ, Γεωργία Κριμπένη.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε καταστολή, οι γιατροί τον έχουν ξυπνήσει δυο – τρεις φορές, όμως τώρα ούτε καν το δοκιμάζουν διότι λαμβάνει υψηλό μείγμα οξυγόνου, το οποίο χορηγείται με ειδικό τρόπο κατόπιν οδηγιών από γερμανικά κέντρα που ειδικεύονται σε παρόμοια περιστατικά» λέει στο protothema.gr ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Θεόδωρος Κόρμας.

Πρόκειται για κλινικές που βρίσκονται σε Βερολίνο και Ανόβερο.

Ο 30χρονος αντιμετώπιζε αρχικά πρόβλημα από την νευροτοξικότητα του δηλητηρίου, το οποίο παρέλυσε τους μυς του και προκάλεσε δυσχέρεια στην αναπνοή. Γι’ αυτό οι γιατροί αναγκάστηκαν να του χορηγήσουν οξυγόνο με τον αναπνευστήρα.

Μέσα στην ατυχία του ωστόσο στάθηκε τυχερός διότι η ΜΕΘ του Αγιου Σάββα διαθέτει αναπνευστήρες νέας τεχνολογίας που είναι απαραίτητοι ώστε να του χορηγείται η σωστή ποσότητα του μείγματος αέρα, με την κατάλληλη πίεση και συχνότητα, όπως ορίζουν οι οδηγίες που έλαβαν από τους γιατρούς των δυο κλινικών κέντρων του εξωτερικού.

Ο 30χρονος λαμβάνει οξυγόνο σε μεγάλες ποσότητες και παρακολουθείται στενά από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η χορήγηση του αντιδότου ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Αρχικά του χορήγησαν δόσεις ανά μισή ώρα και μετά ανά εξάωρο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα σε ένα 24ωρο.

Η χορήγηση του αντιδότου μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του ασθενούς και μάλιστα στην Ελλάδα τα τελευταία 20χρονια είχαν πεθάνει αρκετοί από το αντίδοτο και όχι από το δηλητήριο στον οργανισμό τους από το δάγκωμα του φιδιού.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το δηλητήριο από το δάγκωμα της κόμπρας, ακόμη κι αν ο ασθενής αναρρώσει πλήρως, ενδέχεται να του προκαλέσει μόνιμα νευρολογικά προβλήματα.

Εξακολουθούν και υπάρχουν ερωτηματικά ωστόσο σχετικά με τις συνθήκες απόκτησης όσο και …φιλοξενίας μίας κόμπρας και μάλιστα μέσα σε ένα διαμέρισμα της Αθήνας. Σε μία πολυκατοικία μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου