ΕΛΛΑΔΑ

Τι «έκαψε» τον 28χρονο «δράκο» στη Θεσσαλονίκη

τι-έκαψε-τον-28χρονο-δράκο-στη-θεσσα-661001

Σοκάρει η δράση του 38χρονου ο οποίος προσποιούμενος τον αστυνομικό βίασε μέσα σε πέντε μέρες τρεις γυναίκες.

Ο δράστης, επικαλούμενος τον αστυνομικό, με διαφορετική πρόφαση κάθε φορά, προσέγγιζε τα θύματά του και τα υποχρέωνε να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό του, δήθεν για έλεγχο ή εξακρίβωση στοιχείων. Τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες ή σε σπίτι όπου εκδήλωνε όλα τα βίαια ένστικτά του.

Σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις μπορεί να προκύψουν και άλλες γυναίκες που έχουν βιαστεί από τον 38χρονο «δράκο», με τους αστυνομικούς να ερευνούν παρόμοια περιστατικά που έχουν καταγραφεί από τις 2 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα αποφυλάκισης του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητάς του, προκειμένου να αναζητηθούν πληροφορίες ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες.

Τα θύματά του

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι περιπτώσεις είναι οι εξής:

1η περίπτωση – 15 Μαρτίου: Προσέγγισε και επιβίβασε στο αυτοκίνητο του, την πήγε σε ερημική τοποθεσία και βίασε εκδιδόμενη 20χρονη Ελληνίδα με στην οδό Γιαννιτσών στην Δυτική Θεσσαλονίκη

2η περίπτωση – 17 Μαρτίου: Στην Δυτική Θεσσαλονίκη – προσέγγισε και βίασε 26χρονη με Βουλγαρική καταγωγή με τον ίδιο τρόπο όπως την πρώτη.

3η περίπτωση 20 Μαρτίου: Στις Συκιές Θεσσαλονίκης – Προσέγγισε 47χρονη με την πρόφαση να κάνει έλεγχο ως αστυνομικός για ναρκωτικά στο σπίτι της, την επιβίβασε στο αυτοκίνητο του, πήγαν στο σπίτι της και την βίασε.

Μάλιστα οι Συκιές ήταν και η περιοχή όπου κατοικούσε ο φερόμενος δράστης.

Το λάθος που τον «έκαψε»

Στην τρίτη περίπτωση αφού είχε βιάσει την 47χρονη γυναίκα, η ίδια κατάφερε να διαφύγει της προσοχής του και άρχισε να φωνάζει. Αυτός πήγε να ξεφύγει με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για την δράση του και τελικά συνελήφθη έξω από το σπίτι του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν χρηματικό ποσό άνω των 300 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα που φέρεται να απέσπασε από τις καταγγέλλουσες.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές είχαν ήδη καταγγελίες από τους 2 προηγούμενους βιασμούς και ερευνούσαν τα στοιχεία που τους είχαν δοθεί.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στον 3o τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης

Σκότωσε ψυχίατρο – Η κουβανή αρραβωνιάρα

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, έχοντας εκτίσει ποινή 15ετούς κάθειρξης για τον φόνο που διέπραξε τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με την τότε αρραβωνιαστικιά του, που είναι κουβανέζικης καταγωγής.

Θύμα τους ήταν ένας 58χρονος ψυχίατρος, πρώην σύζυγος της συγκατηγορούμενης του. Ο άτυχος ψυχίατρος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του, φέροντας αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος.

Το ζευγάρι είχε καταδικαστεί από το Εφετείο με ισόβια κάθειρξη, αλλά προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της δευτεροβάθμιας απόφασης με το σκεπτικό ότι έπρεπε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Η προσφυγή έγινε δεκτή από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, μόνο όμως ως προς το σκέλος της χορήγησης του ελαφρυντικού, το οποίο τελικώς δόθηκε με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια. Λίγους μήνες αργότερα, οι καταδικασθέντες αποφυλακίστηκαν με όρους.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου