LIFE STYLE

Κακαβιά, κιμάς γαρίδας, χριστόψαρο: Το μενού που θα απολαύσουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι στο Προεδρικό Μέγαρο [εικόνα]

κακαβιά-κιμάς-γαρίδας-χριστόψαρο-το-μ-659809

Ανανεωμένο, βασισμένο αποκλειστικά σε γεύσεις της θάλασσας -λόγω και Σαρακοστής- και με την υπογραφή του σπουδαίου Λευτέρη Λαζάρου θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού που θα γευθούν αύριο οι υψηλοί προσκεκλημένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας στο δείπνο που θα παραθέσει.

Aν επιβεβαιωθεί το μενού, τότε οι λίγοι, περίπου 45 υψηλοί προσκεκλημένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας, το βράδυ της 24ης Μαρτίου, θα απολαύσουν γεύσεις υψηλής ποιότητας και δημιουργικότητας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου να επιμεληθεί το μενού που θα γευθούν, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σύζυγός του, καθώς και η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας.

Η σφυρίδα -σήμα κατατεθέν των επίσημων δείπνων της Προεδρίας κατά το παρελθόν- αποκλείστηκε και οι προσκεκλημένοι θα γευθούν γεύσεις «ταπεινές» και μαζί καθαρές, ατόφιες, από την ελληνική θάλασσα. Το καλωσόρισμα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Θα ακολουθήσει η σούπα, που δεν θα είναι κάποια πολύπλοκη δυτική βελουτέ, αλλά μια κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας. Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης -είναι εμφανής η σημασία που δίνεται στα ελληνικά προϊόντα. Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Μικρά μαθήματα γεωγραφίας σε ένα πιάτο. Φαίνεται ότι λόγω Σαρακοστής αποκλείστηκε εντελώς το κρέας -θυμίζουμε ότι την 25η Μαρτίου επιτρέπεται η κατάλυση ιχθύος.

Αν επιβεβαιωθεί ότι αυτό είναι το μενού, θα πρόκειται για μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία, που θα υπογραμμίζει τη γαστρονομία ως σημαντικό μέρος της ελληνικότητας.

Φυσικά, τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο κρασί «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου