ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις ημέρες παρακολουθούσαν τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

τρεις-ημέρες-παρακολουθούσαν-τον-αρχ-652739

Προς την κατεύθυνση της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του 47χρονου θύματος, προκειμένου να διαπιστώσουν, αν είχε δεχτεί τηλεφωνήματα, που μπορούν να παραπέμψουν σε απειλές σε βάρος του, κατευθύνονται οι αρμόδιοι που ερευνούν την εκτέλεση του αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, ο οποίος δέχτηκε σύμφωνα με πληροφορίες 43 σφαίρες από δύο όπλα.

Από αυτές οι 29 προέρχονταν από το καλάσνικοφ και οι άλλες 14 από άλλο όπλο. Φαίνεται ότι ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος δεν πρόλαβε καν να δει τους δυο δράστες, αφού τις πρώτες σφαίρες τις δέχτηκε από πίσω και αργότερα οι δυο τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής.

Σοκάρουν τους συναδέλφους του στον Δομοκό οι πρώτες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της εκτέλεσης και αρκετοί από αυτούς έχουν ζητήσεις προστασία από την αστυνομία, αφού αισθάνονται ανασφάλεια.

Τρεις ημέρες παρακολουθούσαν τον αρχιφύλακα σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Φαίνεται ότι το αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι της μητέρας του και τον παρακολουθούσε, σύμφωνα με μαρτυρία, ήταν μέρες εκεί, αλλά ο άτυχος αρχιφύλακας δεν το είχε προσέξει: «Πρόκειται για πολύ ακριβό συμβόλαιο θανάτου» λέει στην εφημερίδα Το Βήμα παράγοντας των φυλακών του Δομοκού. «Οι δράστες τον ήθελαν νεκρό, παρότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακόμα το γιατί».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το θύμα δεν έπαιρνε προφυλάξεις, ενώ τίποτε δεν πρoϊδέαζε κανέναν ότι θα υπήρχε τέτοια ενέργεια σε βάρος του.

Κατά τα άλλα το συγκεκριμένο επεισόδιο με αλβανό μεγαλοκρατούμενο δεν εκτιμάται ως σοβαρό από τους συναδέλφους του. Όπως λέει στο Βήμα, πηγή των φυλακών του Δομοκού «τέτοια επεισόδια συμβαίνουν καθημερινά στις φυλακές. Πράγματι ο συγκεκριμένος αλβανικής καταγωγής κρατούμενος άρχισε πριν από καιρό να συναναστρέφεται με την αλβανική μαφία, αλλά το επεισόδιο όπου του είπε “για μένα είσαι μόνο ένα τηλεφώνημα” εντάσσεται στην καθημερινότητα του σκληρού κόσμου των φυλακών».

Παράλληλα, μιλώντας στην εφημερίδα, ο δικηγόρος του αλβανού βαρυποινίτη κάνει λόγο για μία «μικροπαρεξήγηση που γρήγορα λύθηκε».

Ο βαρυποινίτης έδωσε κατάθεση την Τρίτη το πρωί σε κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής και αναφέρθηκε στο επεισόδιο που είχε τον περασμένο Οκτώβριο στις φυλακές Δομοκού με τον αρχιφύλακα μετά το πλήγμα με ένα σουβλί που δέχθηκε ομοεθνής του κρατούμενος.

Ο μεγαλοκακοποιός φέρεται να ζήτησε τον λόγο και να απείλησε το θύμα της δολοφονικής επίθεσης επειδή έβαλε στην απομόνωση των φυλακών έναν από τους τρεις φερόμενους δράστες του «σουβλίσματος».

Όπως ανέφερε στο «Βήμα» ο Αθανάσιος Κεχαγιόγλου που εκπροσωπεί νομικά τον αλβανό κακοποιό, «ο πελάτης μου με διαβεβαιώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τη δολοφονία του αρχιφύλακα. Κάποιες μικροπαρεξηγήσεις και προστριβές που υπήρχαν λύθηκαν προ πολλών μηνών».

Οι έρευνες και εντός φυλακής στρέφονται και στον κόσμο των φυλακών Γ τύπου του Δομοκού. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο πόρισμα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια που αναφέρει ότι το καλάσνικοφ με το οποίο έριξαν 30 από τις 43 σφαίρες στον άτυχο αρχιφύλακα ήταν το ίδιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε σε μία απόπειρα ληστείας στις 4 Σεπτεμβρίου 2012 σε τράπεζα στον Ασπρόπυργο.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι το άλλο καλάσνικοφ από την ίδια απόπειρα ληστείας είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία πρατηρίου βενζίνης στην ίδια περιοχή περίπου έναν μήνα αργότερα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από τότε είχαν ως υπόπτους για τη διάπραξη αυτών των επιθέσεων ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτιμούν πως «το πιθανότερο είναι ότι το Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην τράπεζα του Ασπροπύργου να μην έχει πωληθεί σε άλλους ποινικούς αλλά να έμεινε στα χέρια των αναφερόμενων Ρωσοπόντιων και οι ίδιοι ή συνεργοί τους να σκότωσαν τον 47χρονο αρχιφύλακα».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου