ΕΛΛΑΔΑ

Οριστικά στη Lamda Development το Ελληνικό

οριστικά-στη-lamda-development-το-ελληνικό-652512

Οριστικά το Ελληνικό καταλήγει στην εταιρία «Hellinikon Global Ι S.A.» και στον εγγυητή αυτής, δηλαδή στην «Lamda Development μετά και την καθαρογραφή της απόφασης της 7μελούς σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η υπόθεση έφτασε στην μείζονα σύνθεση μετά από αίτηση αναθεώρησης σε βάρος της απόφασης του 6ου τμήματος του δικαστηρίου από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας». Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του 6ου τμήματος που έκρινε νόμιμο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρία Lamda Development.

Η 7μελης σύνθεση του δικαστηρίου απέρριψε τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων κρίνοντας ότι η Περιφέρεια δεν θεμελιώνει άμεσα έννομο συμφέρον για να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να ζητά ανάκληση της απόφασης με την οποία δόθηκε το πράσινο φως για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Όπως μάλιστα τονίζεται η τυχόν ζημία που υποστηρίζει η Περιφέρεια ότι θα υπάρξει από την μεταβίβαση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ Ελληνικού που έχει στην κατοχή της και λειτουργεί υπό την επίβλεψή της, «δεν θα είναι αποτέλεσμα της υπογραφής της επίμαχης σύμβασης».

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανένα ένδικο μέσο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου