ΕΛΛΑΔΑ

Εβαλαν φωτιά σε κτίριο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ [εικόνες]

εβαλαν-φωτιά-σε-κτίριο-της-ελληνικής-ο-648512

Κτίριο ιδιοκτησίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στόχος εμπρηστικής επίθεσης και βανδαλισμού, δράστες των οποίων φαίνεται ότι ήταν εξτρεμιστές εβραίοι , κοντά στην Παλιά Πόλη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένα μέρος του κτιρίου που χρησιμοποιείται για διδασκαλία έπιασε φωτιά, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

Φράσεις εχθρικές προς τη χριστιανική θρησκεία και συνθήματα που χρησιμοποιούνται γενικά από εξτρεμιστές εβραίους βρέθηκαν πάνω στους τοίχους. “Κατά τα φαινόμενα τα κίνητρα των δραστών του εμπρησμού είναι εθνικιστικά”, διευκρίνισε η εκπρόσωπος χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε εξτρεμιστές εβραίους. Οι πυροσβέστες έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά και κανείς δεν τραυματίστηκε.Το κτίριο που χρησιμοποιείται για θρησκευτικές σπουδές βρίσκεται κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης και την Πύλη Τζάφα.

Χθες, ζημιές προκλήθηκαν σε τζαμί παλαιστινιακού χωριού κοντά στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, από φωτιά η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων οφείλεται σε εμπρηστική επίθεση εβραίων εποίκων.

Εδώ και χρόνια, έποικοι και εξτρεμιστές επιδίδονται σε επιθέσεις και βανδαλισμούς εναντίον Παλαιστινίων, Αράβων πολιτών του Ισραήλ, μουσουλμανικών και χριστιανικών τόπων λατρείας ή ακόμη και κατά του ισραηλινού στρατού.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου