ΕΛΛΑΔΑ

Λήστευαν ηλικιωμένους με «δούρειους ίππους» οικιακές βοηθούς

λήστευαν-ηλικιωμένους-με-δούρειους-647729

Σπείρα που την αποτελούσαν υπήκοοι Γεωργίας και λήστευε κυρίως ηλικιωμένα άτομα με «δούρειο ίππο» συμπατριώτισσες τους αποκλειστικές νοσοκόμες ή οικιακές βοηθοί εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Οι γυναίκες μετά τα περιστατικά συνέχιζαν να εργάζονται στα θύματα τους για να μην κινήσουν υποψίες.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 11 άτομα εκ των οποίων επτά άντρες και τέσσερις γυναίκες που κατηγορούνται για κλοπές και ληστείες.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, οι άντρες της σπείρας πήγαιναν σε μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες όπου σύχναζαν συμπατριώτισσες τους που εργάζονταν ως οικιακοί βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες σε μοναχικά άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας, τις «στρατολογούσαν» και τους υπόσχονταν μερίδιο από τα κλοπιμαία ως αντάλλαγμα για πληροφορίες που είχαν να κάνουν με το εάν και που οι εργοδότες τους έχουν στο σπίτι χρήματα και κοσμήματα και για τυχόν μέτρα ασφαλείας στα διαμερίσματα που απασχολούνταν.

Στη συνέχεια πήγαιναν στις οικίες και προχωρούσαν στις ληστείες.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δυο ληστείες. Η πρώτη συνέβη στις 19 Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή, όπου οικιακή βοηθός χρησιμοποιώντας υπνωτικά χάπια ή άλλα παρόμοια σκευάσματα κοίμισε τον 74χρονο εργοδότη της και στη συνέχεια οι συνεργοί της αφαίρεσαν 3.600 ευρώ.

Στη δεύτερη που έγινες στο Μαρούσι οι δράστες -χωρίς την παρουσία της γυναίκας συνεργού τους- με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού έδεσαν και φίμωσαν μια 83χρονη από την οποία απέσπασαν 2.000 ευρώ.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες πολύτιμων αντικειμένων, κοσμημάτων, ρολογιών κ.ά.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου