ΕΛΛΑΔΑ

Κατεπείγουσα έρευνα για μαζική εξόντωση ζώων στον Υμηττό

κατεπείγουσα-έρευνα-για-μαζική-εξόντ-64762

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος για την εξόντωση με φόλες αδέσποτων ζώων, σκύλων αλλά και αλεπούδων στην περιοχή του Υμηττού.

Η εισαγγελική παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία για τον εντοπισμό εκείνων που έριξαν φόλες σε αδέσποτα ζώα.

Να σημειωθεί πως τα φαινόμενα κακοποίησης, βάναυσης συμπεριφοράς κατά δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων πληθαίνουν.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες εβδομάδες κάποιος είχε βάλει απειλητικά σημειώματα στη νότια περιοχή του Υμηττού ότι θα τοποθετούσε φόλες σε δασικούς δρόμους σε αντίποινα επίθεσης που όπως ισχυριζόταν δέχθηκε από σκύλο.

Το «θύμα» μερικές εβδομάδες μετά τα απειλητικά σημειώματα, φαίνεται πως έκανε πράξη τις απειλές του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πέρα από τα νεκρά ζώα που βρέθηκαν, σκυλιά και αλεπούδες, εντοπίστηκαν πρόσφατα τοποθετημένα κομμάτια κιμά, πιθανότατα εμποτισμένα σε μαρμελάδα φράουλα, τα οποία είχαν και ισχυρότατα δηλητήρια. Το δυστύχημα είναι ότι ήδη έχει προκύψει και ο ακαριαίος θάνατος ενός δεσποζόμενου σκύλου, από τους πλέον αγαπητούς στους εθελοντές δασοπροστασίας, υιοθετημένος από εθελοντή-μέλος της Ε.Δ.Ν.Υ. (Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού).

Ανάστατοι είναι οι άνθρωποι της Φιλοζωικής ομάδας Βούλας και της εθελοντικής Δασοπροστασίας νοτίου Υμηττού που έχουν εντοπίσει δεκάδες φόλες σε μεγάλη έκταση

Για τον λόγο αυτό συνιστάται η προσοχή των πολιτών που περπατούν στο τμήμα του βουνού και όσων βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους πάνω από το Πανόραμα Βούλας και την Αιξωνή Γλυφάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου