ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτες κοσμηματοπωλείου εμβόλισαν περιπολικό και εξαφανίστηκαν

διαρρήκτες-κοσμηματοπωλείου-εμβόλισ-646927

Καταδίωκαν για πολλή ώρα ένα αυτοκίνητο επειδή πέρασε με κόκκινο οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. στην Καλαμάτα, αλλά δεν φαντάζονταν ότι οι πέντε άγνωστοι επιβάτες του είχαν μόλις διαρρήξει ένα εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας και είχαν αρπάξει τιμαλφή σημαντικής αξίας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο να παραβιάζει με μεγάλη ταχύτητα τον ερυθρό σηματοδότη στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης και του έκαναν σήμα να σταματήσει. Όμως, ο οδηγός τους αγνόησε και πάτησε ακόμη περισσότερο το γκάζι, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ξέφρενη καταδίωξη, μέχρι το χωριό Πλατύ 17 χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα.

Εκεί, το αυτοκίνητο έπεσε στον φράκτη ενός σπιτιού, ακινητοποιήθηκε και το πρόλαβε το περιπολικό της Ο.Π.Κ.Ε.. Όμως, οι δράστες έκαναν όπισθεν εμβολίζοντας το υπηρεσιακό όχημα, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς που, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκαν! Όμως, οι πέντε επιβάτες βρήκαν την ευκαιρία να το βάλουν στα πόδια και να εξαφανιστούν, χωρίς οι διώκτες τους να καταφέρουν να εντοπίσουν τα ίχνη τους.

Η προανάκριση που ακολούθησε, αποκάλυψε ότι το όχημα ήταν κλεμμένο και είχε χρησιμοποιηθεί λίγο νωρίτερα στην διάρρηξη στο εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας, από το οποίο εκλάπησαν άγνωστης αξίας χρυσαφικά και ασημικά. Πάντως, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συμπέραναν ότι τουλάχιστον δύο από τους πέντε δράστες είναι Ρομά σεσημασμένοι για κλοπές και η έρευνα για τον εντοπισμό τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου