ΕΛΛΑΔΑ

El Mundo: Ο Τσίπρας είναι ανεύθυνος -Χρησιμοποιεί γελοίες θεωρίες συνωμοσίας

el-mundo-ο-τσίπρας-είναι-ανεύθυνος-χρησιμοπ-641420

Ως «νύχτα των κρυστάλλων» χαρακτηρίζει ο αρθρογράφος της ισπανικής συντηρητικής εφημερίδας El Mundo, Σαλβαδόρ Σοστρές, τη δημόσια διαμάχη που προέκυψε την Κυριακή μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έκανε λόγο για κοινό μέτωπο της Ισπανίας και η Πορτογαλίας στο τελευταίο Eurogroup.

Με ένα άκρως επιθετικό άρθρο, ο Ισπανός δημοσιογράφος καταφέρεται εναντίον του «λαϊκιστή Τσίπρα», όπως τον χαρακτηρίζει, όπου μέσα στην ανευθυνότητά του χρησιμοποιεί «γελοίες θεωρίες συνωμοσίας. Το, δε, χειρότερο στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού δεν είναι τόσο ότι δεν δείχνει ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που έλαβε, αλλά τροφοδοτεί αντιπαραθέσεις, παρότι η επίλυση της ελληνικής κρίσης απαιτεί κλίμα εμπιστοσύνης. Αυτό που κάνει είναι να επιρρίπτει ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Ισπανίας και της Πορτογαλίας προκειμένου να ικανοποιήσει τη ριζοσπαστική πτέρυγα του κόμματός του. Η Ελλάδα χρειάζεται βαθιές μεταρρυθμίσεις και όχι λαϊκιστές πολιτικούς που δημιουργούν ανόητες υποψίες. Η Ισπανία και ο Ραχόι δεν θέλουν να ανατρέχουν τον Τσίπρα. Αυτό που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εφευρίσκει έναν εχθρό για να καλύψει τις αποτυχίες του».

Και συνεχίζει την πολεμική ως εξής: «Ο Ραχόι είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο του κομμουνισμού και ότι δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά να το επιδεινώσει. Ο κομμουνισμός δεν ήταν ποτέ μια λύση, αλλά μια εκδίκηση που σαρώνει τα πάντα και κυρίως τις ελπίδες τις ζωές των ανθρώπων. Το ότι επικράτησε στις εκλογές στην Ελλάδα δεν τον κάνει πιο δημοκράτη από τον Ραχόι. Μπορεί να φαντασιώνεται διάφορες γελοίες συνωμοσίες, όμως ο κύριος εχθρός του είναι ο εαυτός του – τα ψέματα, τα λάθη και οι αποτυχίες του να υπερασπιστεί τη δυστυχία των ανθρώπων που τον ψήφισαν. Παίζει με τα συναισθήματα και την ανάγκη των φτωχότερων και των χαμηλόμισθων Ελλήνων, αλλά σύντομα ο ελληνικός λαός θα καταλάβει τα ψέματα που άκουσε».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου