ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρός Σταυρός: Ερευνα για εγκληματική ενέργεια έπειτα από θάνατο διασωληνωμένου με Covid

ερυθρός-σταυρός-ερευνα-για-εγκληματι-641398

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα που κάνουν οι αστυνομικοί για τον θάνατο ενός 76χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια από έναν 60χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στον ίδιο θάλαμο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το μηχάνημα του 76χρονου ασθενούς είχε αποσυνδεθεί, κάτι που έδειχνε πως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση και οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στον θάλαμο, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αστυνομικοί στράφηκαν στον 60χρονο, που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, αλλά δεν ήταν διασωληνωμένος.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο 62χρονος φέρεται να μετακίνησε τη μάσκα του 76χρονου και να αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή – όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς – τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων. Βασικός ύποπτος από τις Αρχές είναι ένας 62χρονος αλβανικής καταγωγής που νοσηλευόταν και αυτός με κορονοϊό στον ίδιο θάλαμο με τον 76χρονο, για τον οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποσυνέδεσε το μηχάνημα που κρατούσε στη ζωή τον άτυχο άντρα. Ο 62σχρονος δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση στις αρχές, οι οποίες ερευνούν εξονυχιστικά αν είχε ποινικό παρελθόν.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 7 Απριλίου, όταν ο 76χρονος ασθενής με κορονοοϊό, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό έχασε τη ζωή του. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων. Παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 76χρονο άνδρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης παρουσίαζε βελτίωση.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου