ΕΛΛΑΔΑ

Από ναρκωτικά ή δηλητηρίαση ο θάνατος στον Κορυδαλλό; Τι ψάχνουν οι Αρχές

από-ναρκωτικά-ή-δηλητηρίαση-ο-θάνατος-641051

Από νοθευμένη ηρωίνη ή από δηλητηρίαση πέθανε ο 34χρονος κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού; Αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη της Αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις, για να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια θανάτου του 34χρονου κρατούμενου, ο οποίος την περασμένη Κυριακή βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του.

Σημειώνεται πως είναι ο 18ος νεκρός κρατούμενος σε φυλακές της χώρας και ο 3ος μέσα σε 10 ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι υποψίες των ααστυνομικών επικεντρώνονται στο γεγονός πως ο 34χρονος κρατούμενος ήταν αυτός που τον Οκτώβριο του 2017 είχε προσφέρει αρχικά καταφύγιο στους δολοφόνους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο σπίτι του στην οδό Σοφοκλέους στην Καλλιθέα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν το νεκρό ως το «παιδί για όλα τα θελήματα» του γραφείου ενοικιάσεως εκτελεστών κάθε τύπου, τόσο μέσα όσο και έξω από τις φυλακές. Στις 29 Οκτωβρίου 2017 είχε συλληφθεί όταν στο σπίτι του είχαν βρεθεί πιστόλια, καλάσνικοφ, εκατοντάδες φυσίγγια, εκρηκτικές ύλες, αλλά και δύο αστυνομικές στολές.

Όπως έγραφε εχτές Δευτέρα το The Toc, τα συγκεκριμένα υλικά σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα τα χρησιμοποιούσαν για την απόδραση κατηγορουμένου για την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας άλλου δικηγόρου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. Εκείνη η υπόθεση σχετιζόταν με το σκάνδαλο της Energa Power και η δίκη θα ξεκινούσε 7 Νοεμβρίου του. 2017. Ένα από τα αρχηγικά μέλη θα προφασιζόταν ασθένεια και κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο οι συνεργοί του ντυμένοι αστυνομικοί θα τους απελευθέρωναν χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό. Η σύλληψη του νεκρού πλέον κρατούμενου, σύμφωνα με τους αστυνομικούς είχε αποτρέψει το μακελειό.

Ο 34χρονος, στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 είχε απασχολήσει πάλι τις διωκτικές αρχές, καθώς ήταν ο ένας από τους πρωταγωνιστές ένοπλης συμπλοκής με δύο τραυματίες στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο ίδιος ήταν παρών και σε ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και έναν τραυματία σε μπαρ στην Καλλιθέα, αλλά δεν στοιχειοθετείται η παρουσία και συμμετοχή του.

Ο θάνατός του, έχει προκαλέσει το αστυνομικό ενδιαφέρον καθώς έρχεται λίγες μέρες μετά τη άγρια δολοφονία του Αρμπέρ Μπάκο ενός εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του ποινικολόγου, με δράστη τον δολοφόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

[thetoc.g]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου