ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Καθαρό» το 9αρι όπλο με το οποίο δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο

δολοφονία-καραϊβάζ-καθαρό-το-9αρι-όπ-639143

«Τρέχουν» οι διαδικασίες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με προφορική ενημέρωση το πρωί του Σαββάτου από τις αρμόδιες αρχές και μετά την πρώτη βαλλιστική, φάνηκε πως το 9αρι όπλο, με το οποίο οι δυο δράστες σκότωσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο, ήταν «καθαρό», δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ανάλογο περιστατικό.

Παράλληλα, οι κάλυκες που έχουν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας, είναι 13.

Νωρίτερα, ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για τις έρευνες που γίνονται, αναφορικά με τον τρόπο δράσης των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ και το όπλο που χρησιμοποίησαν.

Ο κ. Ραυτογιάννης είπε: «Βλέπουμε ότι οι δράστες εκτέλεσαν ένα οργανωμένο σχέδιο. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι εάν τον παρακολούθησαν από το σταθμό ή του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι. Εκτιμώ ότι τον είχαν παρακολουθήσει στο πρόσφατο παρελθόν, ήξεραν τις συνήθειές του, ήξεραν την ώρα που επιστρέφει σπίτι και ως εκ τούτου εκτέλεσαν αυτό το σχέδιο που είχαν προαποφασίσει.

Φαίνεται να είναι μία επαγγελματική δουλειά. Πέραν των επαναλαμβανόμενων πυροβολισμών που φαίνεται να ξεκίνησαν από απόσταση, γιατί έχουμε μία ευστοχία 6 στις 12 που σημαίνει ότι τον πυροβόλησαν από μία απόσταση προκειμένου να τον καθηλώσουν, να τον αιφνιδιάσουν και στη συνέχεια πήγαν από πάνω και τον εκτέλεσαν. Και πρέπει να χρησιμοποίησαν και σιγαστήρα.

Με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα ξέρουμε το διαμέτρημα του όπλου και τον αριθμό των καλύκων. Είναι σημαντικό γιατί συνάγεται ο τύπος και το είδος του όπλου. Οι 12 κάλυκες δείχνουν ένα κοινό πιστόλι 9 χιλιοστών. Εκτιμώ ότι πρέπει να είναι parabellum από τον αριθμό των καλύκων.

Πέραν του ηθικού αυτουργού, εάν και εφόσον υπάρχει, ήταν αυτοί οι δύο, οι οποίοι αφού εκτέλεσαν το σχέδιο, κάπου είχαν αφήσει ένα όχημα διαφυγής και με αυτό έφυγαν.

Η όλη πράξη, όπως κινήθηκε, δείχνει ότι είναι μία πράξη η οποία έχει παραγγελθεί. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετές υποθέσεις με ανάλογο τρόπο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου