ΕΛΛΑΔΑ

Γυναίκες στη μάχη κατά του καρκίνου

γυναίκες-στη-μάχη-κατά-του-καρκίνου-638861

Οι σοροπτιμίστριες της «Θέτιδας» διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση

Στη μάχη κατά του καρκίνου οι σοροπτιμίστριες της «Θέτιδας» διοργανώνουν εκδήλωση με τον τίτλο «Ιστορίες ψυχής… ρόλοι ζωής» την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 11:00 στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου, όπου οι παριστάμενοι θα ακούσουν εξαιρετικές επιστημονικές προσεγγίσεις για τις οπτικές των γιατρών, των ψυχολόγων, των ασθενών.

Πρόκειται για μια δραστηριότητα σημαντική, διότι προσεγγίζεται απομυθοποιητικά το θέμα του καρκίνου και, προς ενίσχυση της αποενοχοποίησής του, το συνδυάζει με μια έκθεση έργων ζωγραφικής. Μια έκθεση δραματικά βιωματική, αφού τα έργα που εκτίθενται είναι έργα ογκολογικών ασθενών, αλλά και αποθεραπευμένων από τον καρκίνο, οι οποίοι εκφράζουν μέσα από σκίτσα τους τα συναισθήματά τους για το πώς βίωσαν την περιπέτειά τους με τον καρκίνο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μετά τον χαιρετισμό της προέδρου του Ομίλου Νένας Ζήση περιλαμβάνει τις κάτωθι εισηγήσεις:

  • Ομιλία της δρ. Δέσποινας Κατσώχη προέδρου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΑΚΟΣ, ογκολόγο – ακτινοθεραπεύτριας, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Ιστορίες ψυχής – Ρόλοι ζωής».
  • Η Ελένη Ταρναρά κλινική ψυχολόγος, «Λόγω Ψυχής» – Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Ερευνας στη Συστημική́ Ψυχοθεραπεία θα αναπτύξει το θέμα «Ζωγραφίζοντας τον καρκίνο: Ενα σύγχρονο αφηγηματικό εργαλείο».
  • Η Σοφία Ιωάννου πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας θα αναπτύξει το θέμα «Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ».
  • Η Αγάπη Κουτσοκώστα εκπαιδευτικός/διευθύντρια 3ου ΕΠΑΛ Βόλου θα αναπτύξει τη «Δύναμη μέσα μας».
  • Η Αγγελική Γιοβάνη – Μπέη γιατρός χειρουργός το θέμα «Ο γιατρός και οι ρόλοι της ζωής του».

Η παρουσίαση θα γίνει από τον πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρη Χορταργιά, ενώ αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων θα διαβάσουν οι ηθοποιοί/σκηνοθέτες Δημήτρης Δακτυλάς και Μπέττυ Νικολέση. Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου